onsdag 26 oktober 2011

Träning

Ok, nu kommer ett inlägg som inte kommer att handla vare sig om inredning, mode eller skönhet. Bara enbart träning. Tycker jätte mycket om att träna och att känna mig stark och snygg. För faktiskt, man känner sig mycket snyggare när man är tränad. MEN, sen jag fick 2 barn så finns inte tiden som den gjorde förr. Sen tycker jag det är mycket svårare att bli vältränad också, det var liksom lättare när jag var 23. Men nu har jag hittat en tränigsform som passar mig perfekt.Detta är min vän Marie, hon är 3 barnsmamma och har efter sitt 3:e barn verkligen gått in för det här med träning. Hon har utbildat sig till mamma bootcamp instruktör och håller i träningar både dagtid och kvällstid här i våran lilla by. Lite jobbigare på kvällarna, och för mammor med barnvagn på dagarna. Och det är verkligen bra intensiv träning, mycket intervallträning och styrka. Man ska inte vara så rädd för styrka säger Marie. Man har väldigt hög fett förbränning långt efter ett styrkepass. Och som kvinna är det otroligt svårt att bli "biffig" som många kvinnor tror att man blir av styrketräning.
Detta är Maries hemmagym, hon tränar nästan enbart hemma själv. Korta intensiva pass. Gärna i nåt som heter Tabata intervaller. Välj en övning, tex knäböj med upphopp. Kör i 20 sek vila i 10, fortsätt så 8 ggr. Allt som allt blir det 4 min. Om du kör 4 övningar så har du 16 min intensiv träning. Det har vi alla tid till.

Maries snygg-armar, kika in på Maries tränings blogg där hon delar med sig av tips och träningsinspirationDetta är Olga, eller hennes mage iaf :-)


Det är hon som har utbildat Marie. Olga har en väldigt platt och snygg mage, gjord enbart av plankan. Inga situps här inte. För visste ni alla kära mammor därute, att situps är ett big no no om man fött barn. Man får nånting som heter magmuskeldelning. Magmuskulaturen delar på sig och magen blir bred och putig. Olga är 5 barnmamma och födde tom tvillingar för 2 år sen!!!! Det syns ju inte ett dugg. Plankan it is alltså, om jag ska bli snygg och platt till bröllopet i Juni.

Kram /Marit

14 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Ja jisses amalia.. henne kan man allt inspireras av. 5 barn och en sån mage. Jag har fött ett barn och är så långt ifrån en sån där mage så den skulle jag bara kunna drömma om. Men visst, plankan och inte fika så mycket som den mammalediga jag är så.. hehe.

Lycka till med träningen. Kram Josefin

HOUSE OF SVEA sa...

Åh, herregud! Den där magen... plankan is the shit alltså :)

Kram!

Gabriella sa...

ja visst är det svårt att få till det med barn hem ochallt . Man måste liksom prioritera bort något och det är inte alltid det lättaste. Nu är mina barn 8 och 11 så nu kan dom ju vara själva en stund då jag springer eller följa med på cykeln så det underlättar då dom blir lite större..lycka till med träningen..kram

Gabriella sa...

ja visst är det svårt att få till det med barn hem ochallt . Man måste liksom prioritera bort något och det är inte alltid det lättaste. Nu är mina barn 8 och 11 så nu kan dom ju vara själva en stund då jag springer eller följa med på cykeln så det underlättar då dom blir lite större..lycka till med träningen..kram

Anonym sa...

Lycka till med träningen, mkt bra tänk. Och tack för en härlig blogg! Mvh Christine

Anonym sa...

Ja dom ser tränande ut..inspirerande:)! Prövat lite med plankan men fick ont i axlarna, men man kanske borde pröva pånytt;)! Kram,Jejja

Elli sa...

Tyckte att det räckte med att jag började jobba heltid som lärare för att inte ha tid med träningen. Minns effect och Sveatiden som ett fint minne i mitt liv. Och dessutom läser jag i DN idag att kvinnor lägger ner i snitt fyra timmar på hushållsarbete, män tre. Sju timmar per dag och hushåll sammanlagt. Min enda slutsats; jag lever i en fantasivärld. jag tror att jag inte har tid men jag har massor och borde hinna träna varje dag. Tre timmars hushållsarbete tackar jag dock nej till. Puss på dig min hjältinna!

Petra sa...

Åh vad kul!
Jag ska börja hos Olga snart...superspännande!

Life Of An Angel sa...

Jag var på en föreläsning med Olga i våras och gisses vilken inspirerande kvinna!!! Om jag kunde se ut hälften så fit som henne efter enbart två graviditeter skulle jag vara supernöjd med min kropp :) Så i vår ser det ut att bli plankan för hela slanten :D

Anonym sa...

Kanske en dum fråga, det verkar som om det bara är jag som inte förstår, vad är plankan??? Tack för en toppenblogg, kram Anna

Marits vita skrin sa...

Hej söta anna.
Min mamma ringde mig ikväll faktiskt och frågade vad plankan va? Så du är inte alla dum, det är jag dom är otydlig.
I utgångsläget ligger du på mage, sen "ställer" du dig på tå spetsarna och underarmarna så att kroppen blir rak dom en planka. En statisk övning där hela magen, bålen och ryggen tränas. Håll kvar övningen i 1 min, dryg som tusan.
Sen kan man köra sidoplankan, då står man på 1 underarm och har kroppen riktad utåt. Googla så kanske du hittar tydligare bilder än mitt babbel.

Kram kram

Lev Vackert sa...

Titta gärna in hos oss och var med och tävla! KRAM Petra o Ingela

Träna, träna,träna och hälsa sa...

Tack än en gång Marit! en länk här för den som undrar vad Plankan är ;
http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/68

kram Marie

Anonym sa...

Hej Marit.
Följt din blogg länge. Tycker den är superbra :)
Blev så himla inspirerad av det här med träning.. Nu är det dag för mig att få tummarna loss jag med, inga fler ursäkter!! Dags att komma i form igen!
Men det här att träna hemma, har du ett bra träninsprogram som du vill dela med dig till oss läsare? Jag är verkligen ingen gym-tjej så träna hemma hade varit perfekt, :)
Lycka nu till med din träning.
Mvh Ingela från Skåne