fredag 23 september 2011

Personalshopper :-)





Bilderna kommer från Åhléns höstmode kampanj




Ja det där med stil och looks är ju ibland inte det lättaste.


Det största felet många gör är ju att inte våga, att bara bära svart, grått eller beige och kanske om man är riktigt vågad någon blå eller vit färg :-)


Jag kan ju självklart tycka det är skitsnyggt att klä sig i helsvart från topp till tå, men då brukar jag oftsast brya av med röda läppar. Man ska inte vara så rädd för färg tycker jag. Och jag tror att alla kan bära mycket. Det gäller bara att styla det på rätt sätt. Är man kurvig som jag tex, så visar man det som är snyggast på sig själv, tuttarna, rumpan eller benen.


Helena (Spets och snor) ringde mig för ett tag sen och ville ha lite hjälp med kläder. Hon hade fastnat i vad hon kallar det själv "leggings-och-tunika-träsket" Hon är rolig den där Helena.

Hon ville känna sig snygg och cool på jobbet. Hon är ju en högt uppsatt chef och ibland vill hon vara extra snygg och dressad på möten och ibland snygg med ändå cool på kontoret. Jag har hittills levererat 2 stora kassar med kläder och hon har inte bytt ett enda plagg!!! :-)


Helena är mörk med bruna ögon och kurvigt vacker, och hon är skit snygg i plommonfärger. Hon har bl.a fått klänningen överst i en plommonfärg som hon klär "ner" lite med en lång kofta på jobbet. Blusen i mitten i en smaragdgrön färg och dom svarta byxorna med hög midja. Sen har jag letat på snygga stela smycken som hon stylar tillsammans med enkla tishor i olika färger till enkla svarta byxor när hon vill vara ledigt klädd men ändå inte nerklädd. Och en kavaj med lite coolare snitt som hon rullar upp ärmarna på till tishorna.


Första gången jag skrev tishor till Helena i ett sms fick jag tillbaka. "Marit, vad är en tisha?" Hahaha.

(Tillägg: En tisha är en helt vanlig T-shirt :-)

Är det bara jag som säger så?)


Helena nöjd, Marit nöjd :-)


Kram /Marit

16 kommentarer:

Träna, träna,träna och hälsa sa...

Härligt Marit! Vem skulle inte vilja ha dig som personal shopper?! Men om man varken har tuttar eller nå former vad framhäver man då då???

Marits vita skrin sa...

Du din toka, du har ju världens snyggaste häck och muskler nu för tiden.

Kram på dig /Marit

Kviddevitt sa...

Hmmm, det där med färg ja... Usch jag är en sådan där grym färgfegis. Puderrosa är typ det mest färgglada i min garderob :) Har köpt två vinröda plagg nu i höst och känner mig väldigt ovan i dem, trots att de inte skriker färg de heller direkt.

Missförstå mig inte. Jag tycker färg är så fantastiskt snyggt. På andra oftast men inte så ofta på mig själv :)

Ang min boots från Ash. Jag börjar vänja mig vid cowboy-stuket på dem nu :) De är köpta i Ash-butiken i London. Googla och lycka till! Du hade varit så grymt snygg i ett par!

Trevlig helg och kram.

Jennie sa...

Å vad härligt att få sådan hjälp! Man låser sig gärna fast i vissa plagg, jag känner väl igen mig...
Skulle nog också behöva en duktig "personal shopper" som du, nån som får en att bryta den där vanan att slänga på sig det gamla vanliga!

Du är så fin i luggen förresten...Helt klart ett lyckat klipp!

Ha en mysig helg, Jennie

Rumour has it sa...

Hello Marit,
I´m quite desperately searching for a green dress like that one on the first picture you show here. Could you let me know which brand this is? Thank you very much!
Best greetings, Marjolijn

Emelie sa...

Shit pommes där satt du fingret mitt på... ;) Här har du en riktigt grå mus! Haha... Och tar jag i, ja då kan det allt bli lite blått. Jag får väl ta mig en funderare helt enkelt. Vilket bra initiativ att vända sig till dig - PROFFSET! ;)

Trevlig helg!
Emelie

Scandinavian preppy sa...

Hej Marit,
Vilken mysig blogg du har!

Du har så rätt så, man måste våga lite ibland. Men bara så att man fortfarande känner sig bekväm. Det är nog lätt att bli hemmablind även i garderoben :)

Det låter som om du kanske skulle förslå en delad tjänst mellan visual merch / personal shopper!? :) Det är nog många kunder som skulle uppskatta en sådan på fler butiker!

Jag tror att du just övertygade mig att våga klä mig i en sjöfågelsmönstrad klänning som jag spanat in ;)

Ha en trevlig helg!

/ Preppy

Hem och Lycka sa...

Åå, hade anlitat dig direkt! Har faktiskt vågat mig på att klä mig i klänning (fast hittills bara på Filippas dop) trots min urusla självkänsla. Ha en fin helg! Kram Mia

Mitt skabbiga chica hus sa...

Asg. Men allvarligt vad är en tisha? :-)
Nu känner jag mig som en riktig modeidiot.
Kraaam!

Spets och snor sa...

Haha ja här skriver du om mig ser jag :-) Jag är mycket nöjd med min personal shopper! Känns lite Hollywood och glamour mitt i vardagslivet i Gustafs. Då är du vallhunden i klädträsket och jag är fåret som gör som jag blir tillsagd :-)Tur att jag frågade dig, värsta proffshjälpet till mig. Har redan börjat tänka lite kombinationer på plaggen. Känner mig inspirerad av detta. Är nu på väg på tjejträff i Västerås så jag sitter här i min smaragdgröna blus, svarta byxor, silverhalsbandet. Satte upp håret i en knut. Skulle behöva ett snyggt läppstift/läppglans till. Har du några tips? kram

Petra Sandra sa...

Åh sluta fresta med så snygga kläder ;)
Måste ta en tripp till Åhléns nu tror jag...älskar färger!!!
Lila/vinrött är nåt av det mest smickrande som finns (enligt mig) :)

Radhusdrömmar sa...

Mycket snyggt. Gillar den där gröna klänningen, finns den i butik nu?
Är det en Wera?

Hoppas du har en fin helg!

Kram

Frida Bieberbach sa...

Marit, du är en klippa som sagt!

Tusen tack för din hjälp!

Kram Frida

Anna sa...

Jag vet inte heller vad det är för något...:P

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Va kul att få shoppa åt ngn annan!!! Min garderob är svart, grå och vit! Varje gång jag köpt ngt med färg har det slutat med att jag gett bort plagget, samma med
Bl.a. Färgglada kuddar till hemmet!

Kram på dig
Ps jag säger oxå tisha ;D

Jennie-Inredningsglad småbarnsmamma sa...

Det var jag som var fast i leggins och tunikaträsket. Gick lite fort=)