torsdag 22 september 2011

Bestulen....Söta Terese tipsade mig om att den här bilden som är min och som Magda fotat hemma hos mig till reportaget i Lantliv har dykit upp på nån knasig blogg. Jag gillar inte det. Jag tycker man ska fråga först och ange källan där man hittat bilden innan man publicerar det på sin sida.

Vad tycker ni om det här? Jag vet att ämnet har varit uppe förut i våran bloggvärld, för mig är det väldigt enkelt och solklart. Det är aldrig ok att ta någon annans bild utan att fråga först.


Jag måste klargöra lite om dessa dyra skinnbyxor som flera av er reagerade på. Eftersom dom kommer från min brors och hans frus butik och där jag nu har ett presentkort. Så kommer jag inte att betala 5000:- för dom. Finns inte i världshistorien att jag skulle köpa ett par byxor för den summan. En väska däremot skulle jag absolut kunna lägga dom pengarna på. Men om jag nu får dom till ett riktigt bra pris så tvekar jag inte en sekund. Har velat ha ett par äkta skinnbyxor länge som jag inte svettas i på jobbet.

Och sen håller jag inte med en anonym som tycker att det är få människor som passar i skinnbyxor, tycker det är ganska många som passar i sådana, sådeså ;-)


Kram på er /Marit

22 kommentarer:

Himlavit sa...

Hej,

Håller med dig och accepterar absolut inte att någon skulle ta mina bilder utan att fråga. Det blir så privat. Förstår inte ens hur man kan vilja "leva" någon annans liv som vissa verkar göra. Sjukt knasigt!!

Skinnbyxorna är skitsnygga, en keeper =)

Kram Tessan (som bor rätt så nära din brors affär =) Har vart in där men plagget jag var ute efter till min lille var slut =( Får kika in snart igen =)

Lantligt i smultronbacken sa...

Jadu, det var inte roligt att din bild numera även finns hos någon annan och ännu värre med tanke på vilken otäck och konstig blogg det verkar vara.

Hoppas att bloggaren kommer att ta bort den illa kvickt.

Kram Teres

Anette sa...

Fy! vad trist att bi utsatt för stöld på det viset, har tänkt tanken, hoppas det inte är vanligt.
Fina bilder :)

Lilla Majken sa...

Det var fräckt och olagligt att stjäla bilder sådär. Tyvärr är det nog vanligare än vad man tror. Ibland bör man nog sätta stämpel på bilderna men det är ju inte så snyggt.

Kram Therese

Det vita dårhuset sa...

Nej Marit! Man tar inte någon annans bild!! Börja sätt vatten stämpel på dom!! Sen måste jag bara säga nåt om brallorna..... Skulle precis som du ALDRIG lägga ut ens i närheten av dom pengarna på ett par byxor! Men så har jag inte heller den ekonomin. Allt är relativt! Alla har vi olika förutsättningar och levene. Man kan inte säga vad som är rätt eller fel.
Fast jag håller med henne/honom om att skinn byxor inte passar på alla! JAG tycker att man måste ha en speciell lock för att bära upp dom som sig bör! Men, men...åter igen en smaksak :)
Hur som haver passar dom som en smäck på dig!
Kramen

Anonym sa...

Om jag inte mins helt fel använde du en bild som fru sätterlund tagit på ett brudpar utan att ange källan, men ändrade i inlägget efter påpekande!

Marits vita skrin sa...

Hej anonym.

Mycket riktigt. Det inlägget gjordes mycket snabbt och jag glömde helt enkelt bort att skriva bort att duktiga Terese tagit bilden på min vän Jonna. Jag var också väldigt snabb på att rätta till mitt misstag som du såg. Alla kan göra missar.

Men tycker fortfarande att det är helt befängt att starta en blogg och enbart använda någon annans bilder. Vad tycker du, anonym? Har du ett namn också kanske? Eller gömmer du din åsikt bakom anonym knappen?

Mvh Marit

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag brukar fråga när jag gör ett inspirationsinlägg. Om jag inte frågat så länkar jag dit jag hittade bilden i alla fall.
Skulle inte ta en bild och låtsas att den är min! Aldrig!

Ta skinnbyxorna i en mindre storlek. De ska sitta riktigt supertight, för skinnbyxor töjer sig precis som skinn i skor!! Risken är annars att de känns för stora redan efter någon timme. Ungefär som jeans. De ska man ju inte heller köpa "lagom":)

Kram Susanne

H A N N A S - F O R M sa...

Hm, så trist...tyvärr väldigt vanligt och dessutom tror jag att många inte ens är medvetna om att man måste fråga/ange källan...har hittat mina bilder på några andra ställen och det är himla trist, speciellt när det ska se ut som om dom själva tagit bilden. Maila henne/honom och säg att hon måste ta bort bilden!

STOR KRAM tilldig Marit, hoppas allt är bra annas!

Hanna

Karin sa...

Hej!

Hittade din bild här också: http://riazzoli.blogspot.com/

Älskar din blogg och tycker du passar sjukt bra i både lugg och skinnbrallor!

Mvh Karin

Mamma Mia.. sa...

http://lepoignard.tumblr.com/

Här hittade jag bilden och tycker det är SÅ dålig stil !!!
Vore så enkelt att fråga först...

Tycker nog inte folk har något som helst med å göra vad du eller någon annan tar på sig!!!

Radhusdrömmar sa...

Håller med dig, det är inte ok att bara ta en bild så där.
Hoppas du säger till den/dem som har sidan. Sen ang byxorna så gör ju var och som den vill med sina pengar. Jag fick också ett par "anonyma" kommentarer när jag visade någon Odd Molly outfit som jag köpte som kostade en slant.
Jag tycker byxorna var coola :-)

Kram

Petra Sandra sa...

Nej det är klart att man ska fråga först...
Hur upptäckte du den? För jag antar att du inte har koll på alla bloggar i världen ;)

Marie sa...

Håller med dig, Marit. Skinnbyxor passar på många, tycker de var skitsnygga!
Trevlig helg!!

Ann-Sofi sa...

Hej Marit,
det är nog så att din bild har blivit "återbloggad" från din egen sida. De länkarna där man hittat den här bilden ligger på Tumblr, som är ett populärt verktyg/socialt media (liknande We heart it) att samla länkar till bilder som inspirerar. Så länge ursprungsbilden finns kvar så räcker det om man lägger in en hänvisningskod så syns bilden där koden är placerad. Man behöver alltså inte ha sparat ned bilden på sin dator och sedan laddat upp den. På Tumblr finns sedan en knapp som heter "reblog" som liknar Facebooks "like". Klickar man "reblog" på en bild man själv gillar kommer den genast upp i ens eget bloggflöde (om man har en Tumblr blogg) och nya läsare och bloggare kan göra samma sak. Precis som länkar, kommentarer osv sprids via "Like" på Facebook.

Tumblr bloggare är inte ute efter att sno bilder från någon (och inte heller låtsas att det är de själva som har tagit dem) utan samlar helt enkelt bara på bilder för inspiration. Går du in på en Tumblr blogg och klickar på en av bilderna så kommer du hamna på den sidan där den är länkad ifrån och där är bilden i sin tur länkad från en annan sida som är länkad till en annan... ja, jag tror du förstår vad jag menar!? :)

Det är helt enkelt en massa människor där ute som inspireras av den fina bilden. Färgerna, kompositionen, jeans eller något annat.

/Ann-Sofi

Marits vita skrin sa...

Hej Ann-Sofi.

Tusen tack för denna information som var helt ny för mig. Då blir ju allting lite klarare. Fast jag tycker ändå på nåt sätt att det känns konstigt. Kommer inte ifrån den känslan faktiskt.

Men den som började lägga ut den på tumblr måste få inte ha sparar ner min bild, eller?

//Marit

Pieni Lintu sa...

Oj nej!!! :( Jag gillar inte heller det!!!

Därför skriver jag mitt namn på varje bild jag har (trots att det ser jätte fult ut). ;)

Maria Riazzoli sa...

Hej hej!

Jag har ändrat min källa från "fuckoffmondays" till dig nu!

Ha en fin lördag : )

Anonym sa...

Bestulen och bestulen.
Den är en inspirations blogg, en mycket bra sådan skulle jag vilja säga.
Det är ju knappast bara dina bilder hon lånat och sätter ihop kollage av för att ge inspiration till folk, kanon idé!
Så varför inte vara glad istället?
Hade varit en sak om hon lagt ut en bild som om det var hon som tagit den eller hennes byxor eller så, men så är ju inte fallet. Hon är inte från Sverige och såg kanske inte det här som en big deal, att fråga först och så.. Så du gör en höna av en fjäder!

Anonym sa...

Anledningen till att jag skrev anonymt som du så fint påpekade är för att jag inte har nåt konto, och inte för att jag inte kan stå för det, jag heter Hanna, hej Marit! Så nu vet du det men det har inget och göra med om jag gillar din blogg eller inte, det va just det jag reagerade på.

Marits vita skrin sa...

Hej hanna

Det var inte bara dig jag reagerade över. Flera anonyma som inte skriver sitt namn men som har åsikter.
Tack för att du tog dig tiden att skriva igen.

Mvh Marit

Alexandra sa...

Jag tycker byxorna va skitcoooola ;)