söndag 25 september 2011

ChokladbollarIdag började Mange baka chokladbollar med pojkarna. Jag stod och vek tvätt i rummet bredvid och kunde inte låta bli att stå och småle när jag hörde deras konversation


Mange- Nu får du ha i 2 skopor socker Levis. Levis har i 2 skopor.

-Nu är det din tur Max att ha i 1 skopa.

Maxen- Mäh, det blir ju orättvist. Levis fick ju ha i 2, då vill jag oxå ha i 2 skopor

Mange-Men då blir det för mycket socker. Vi ska ju ha i andra saker också och då får du ha 2 skopor av det.

Levis-Näääääää följt av gnäll och gråt.Inte lätt att vara förälder ibland. Allt blev bra till slut iallafall. Men det var roligt att stå bredvid och höra hur Mange diskuterade med dom, haha.


Ok, så mivitotal it is alltså. Måste få bort den här halsontet snart. Varje eftermiddag känner jag hur jag får lite småfeber så ja får ta Ipren. Skit drygt nu faktiskt. Vill ut och springa och träna.


Kram /Marit

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mums med chokladbollar vågar inte skriva vad de kallar dem fortfarande härnere i Skaraborg ; ( Som Stockholmare har det ordet varit bannlyst sen typ
-82 jobbigt med förkylning som aldrig ger sig! kram Sofia

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Hihi, dom är rolig dom små ibland. Här "råkade" det hända en olycka idag då syskonbarnen hamnade i gemensam gråt.
Den ene kommer in och grinar för att lillebror blivit knuffad, lillebror gråter för att han gjort sig illa och den tredje gråter för att det inte var meningen att knuffas. ;)
Vilka fina förkläden dom har!!
Kram!

ansku sa...

Vilka härliga bilder!! Så söta dom är tillsammans..

Kram

Livet är Underbart sa...

Hejsan! Ja, barn är bra roliga=) Måste dock fråga om du har varit till docktorn? Även om det inte känns så, så kan du ju behöva lite penicillin?
Hoppas du mår bättre snart =) kram Jenny

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hihi..ja det där med barn och millimeterrättvisa;) Minns ju hur man själv stod och måttade saftglasen mot varandra!

Kram Susanne

Emelie sa...

Ja du små dialoger är alltid kul att få tjuvlyssna på. Far och son hade en väldigt intressant sådan förra veckan.Själv satt jag bakom datorn i rummet bredvid och fnittrade för mig själv... ;)

kramkram
Emelie

mariasvitabo sa...

Känner igen det där! Vilks söta grabbar! Krya på dig!

Kram

Anonym sa...

Hej Marit! Jag brukar dricka ingefäraavkok med honung när jag känner mig krasslig. Gör susen! Tillagas som vanligt te och drick två gånger om dagen.

Inspireras av din blogg!! Krya på dig!
/Emma J

Fröken Gredelin sa...

Vad härlig med små historier om barnen och deras konversationer! Sånt älskar jag! Min lille pojke har inte börjat prata ännu men jag bara längtar tills han kan säga några ord!:)

Måste bara berätta att jag älskar bilderna från dina barns rum, där hämtade jag mycket inspiration när jag gjorde i ordning barnkammaren i vårt (tidigare) hus som vi hade när vår Max kom...! /Tanja

Pyret sa...

Ett hett tips är att prova Optimalis istället för Mivitotal. Bättre sammansättning och den har en god och fräsch smak av citrus och granatäpple. Ett stort plus är att hela familjen kan använda den, även småkillarna!

Annas hjärtan sa...

HejMarit, du och jag har nog åkt på samma "skit" - känner igen det där med klumparna i halsen och att det aldrig ger sig! Hoppas det släpper snart! Behöver dina åsikter om lamporna, snälla kika in hos mig! Kram från Anna

Anonym sa...

Så fina pojkar du har, och en så`n go gubbe :)
Den där dialogen är som hämtad från mitt hem, millimeter-rättvisa ska de va annars börjas de tjuras från mina döttrar.

Tack för en bra blogg :)