måndag 7 mars 2011

TrappVi är fortfarande i det stadiet där vi diskuterar hur vi ska göra med trappen. Sen är det väl orken som inte riktigt funnits där än heller. Men nu har den kommit smygande. Iallafall för mig. Jag försöker få med Mange på mina ideér. Jag erbjuder mig själv att fixa mdf-skivor mm. Vi får se om det funkar.
Eftersom vi har hallen alldeles ovanför trappen så åker det ner mycket damm och skit ner på undervåningen. Så vi fnular därför på att bygga igen trappräcket så det blir väggar uppe istället för öppna ribbor. Om ni undrar vad som står lutande i trappen så är det golvlister som verkar vara jätte jobbigt att få upp, *hmpr*

.

Nu har skrutt-Maxen åkt på vattkopporna också. Och som jag befarade är det ingen lindrig variant han har fått:( Min lilla prins. Jag stryker på potatismjöl för att lindra allt kliande. har ni några fler tips?
,
Sen har jag skickat iväg ett stort lass med brädor till Hemlängtan. Kika in där om du är intresserad av mina skyltar.

,
Kram /Marit

20 kommentarer:

Nilla sa...

Stackars lilla Max, vår fröken fräken hade vattkoppor för några veckor sedan, köpte då från apoteket ett skum som var för vattkoppor. Torkade ut kopporna fortare och tog bort den värsta klådan, nu sitter jag ju givetvis på jobbet och kommer inte ihåg vad det hette. Plus att vi bor i Finland... Men man tycker ju att det borde finnas nåt liknande i Sverige!?

Sköt om er och tusen tack för en mycket inspirerande blogg :)

//Nilla

Signe 1 sa...

stackars lillen!! vattkopper är ju såååå jobbigt för de små:-(

hoppas det blir bättre bums!!

kraam vännen!!

malin sa...

lister tar tiiid att få upp hos oss också. Jag vågar knappt säga det, men hos oss så finns det väggar som väntat flera år på att få lister! Men nu har min inspiration infunnit sig, och hela huset håller på att småfixas :)

Om vattkopporna kliar så rekomenderar jag tavegyl! Det har hjälp mina skatter mot klådan!

vitagavlar.blogspot.com sa...

Skaffa recept på Tavegyl! Jättebra, speciellt till natten! Hoppas det snabbt går över!
Kram Lisa, mamma & sjuksköterska

BelovedbyLinda sa...

Usch stackars :( Hoppas det går över snabbt!

Ni har det ju såå snyggt hemma hos er!

Kram Linda

kaos i ett vitt hus sa...

japp, vi körde oxå med tavegyl. och precis som för er blev det mycket värre för tvåan.. lustigt, en kompis hade likadant, börjar tro att det är värst att få smittan av ett syskon.. :(
krya på lillgrabben!
kram, ninna

Jessica sa...

Hej!

När Maja hade vattenkoppor fick vi också tavegyl på recept. Kanonbra!

Ta hand om er!
Kram

Helena sa...

jag hade vattkoppor för något år sedan, vid 24års ålder och när det var som värst duschade jag så de kylde ner och annars hjäpte is och aftersun så att det inte kliade så mkt.. lite hemmakurer :)

www.bornedal.blogg.se

Mitt skabbiga chica hus sa...

Tavegyl på recept, ring och fixa ögonabums. Det hjälper!

Kramar!
Mia

Karin sa...

Hej!

Mina barn 6 och 3 år har precis haft vattkoppor, minstingen hade sååå mycket koppor. Vill bara tipsa om ett helt suveränt homeopatmedel om du har tillgång till homeopat/homeopatapotek. Gav resultat på bara något dygn. Jag tror det skyndar på processen, både så att de blossar ut färdigt och sedan läker och blir fina skorpor, och båda barnen slutade klia sig ganska snabbt. I övrigt så baddade vi med bikarbonatvatten, naturligt och ofarligt. Homeopatmedlet heter Mezereum Alfaplex (Al 25). 6-åringen fick 3 tabletter dagligen - utsprida över dagen. 3-åringen fick 2 tabletter dagligen - fördelad över dagen. Jag slutad ge dom när kopporna var uttorkade och skorporna började trilla bort. Jag har sett jättefina resultat av att ge mina barn homeopatmedel vid olika tillfällen istället för att stoppa i dom kemikalier av olika slag. Valet måste dock vara ditt för dina barn! // Soliga hälsningar Karin

Anonym sa...

Kylbalsam lindrar faktiskt en del!
Kram Anna

Jenny sa...

Som så många andra tänkte jag ge tipset om allerigmedicin, det hjälper mot klådan. Hoppas att han kryar på sig snabbt! Jag kommer ihåg när jag hade vattenkoppor själv (typ 25 år sedan) så tyckte jag också att det var så skönt att få bada, det hjälpte mot klådan. Jag och min syrra levde typ i badkaret då!

Det vita dårhuset sa...

Såg på blocket en man som säljer fina gamla fönster med glas för 100:- st. Något att ha i väggen kanske?!

Hoppas Maxis får hjälp mot klådan stackarn!

Kramen

Lantliv och Loppis sa...

Vattkoppor är ju allt annat än kul, men det är ju tur att man förhoppningsvis slipper dem senare i livet...
Smidig lösning med trappen! Blir nog fint. =)
Kram/ Jennica

Jenny sa...

Här blev det också värre för det smittade syskonet...

Något som de tyckte hjälpte var aloe vera gel. Det svalkar visst skönt.

Hoppas kopporna försvinner snart!
Kram Jenny

Livet är Underbart sa...

Som alla andra säger: Ring och få Tavegyl. Rådgivningen 1177, här hemma kunde skriva ut recept på det. Styck på kylbalsam eller köp zinkpudervätska som du baddar på och det bildar en hinna över så att syret inte gör så det kliar. En alvedon vid sänggång för att ta udden av det rekommenderade dom oss. Svalt i sovrummet, bara ett lakarn, ingen pyjamas- värme gör att det kliar värre! Lycka till. Kram

niinaslycka sa...

Hej,
Vad roligt, jag har också ett trapp-projekt på gång just nu. Vill bygga en platsbyggd hylla under vår trappa för att utnyttja ytan lite bättre. Ska bli spännande att se vad ni hittar på.
kram niina

Anonym sa...

Stakkars liten, det klør og gjør vondt med vannkopper. Noe mine gutter synes var godt, var å bli badet med Natronvann (en pk Natron blandet med vann i vasken, som jeg helte over dem mens jeg vasket med hånden). Ellers må sies at i natt sov vi alle godt, for da hadde jeg kjøpt Eurax som jeg smørte på ALLE vannkoppene før vi la oss. Det hjalp!!!
Lykke til og god bedring!
Y

Kviddevitt sa...

Jag har också tavlor och foton stående på golvet hemma hos mig. Hur snyggt som helstnmen lite jobbigt bara när man skall dammsuga dammråttorna bakom ;) Kram /Elle

johanna sa...

Uscha då med vattkoppor. Men man ska väl va glad att barnen har de när de e små. annars kan de ju bli riktigt besvärligt..

Har en fråga till dej..tycker golvet du har där under trappen e skitsnyggt. Va e det för golv?
Hoppas ni mår bättre, krya på er..
Kram