tisdag 21 december 2010

Underbara Petra

Pojkarnas små fötter


Maximilian i magen vecka 32. Pojkarna i Petras fina studio, Levis 1 år och Maximilian 3 årJag och Levis

.
Vad ska man säga om endel människor. Skriva dumma saker utan som helst anledning. Ja ja, pojkarna tyckte om mammas sydda julstrumpor iallafall, och det är ju huvudsaken. Tack för alla snälla kommentarer från er andra.
.
Nu till nånting mycket allvarligare. Jag har tidigare berättat om våran "familje fotograf" Petra som varit med och fotat dom allra finaste och värdefullaste fotografierna hemma hos oss, pojkarna när dom var små bebisar och när dom låg i min mage.
Petra är en otroligt varm, omtänksam och underbar kvinna som alltid tänker på andra och som är otroligt generös. Hon och hennes Magnus är väldigt kärleksfulla och inspirations källor till hur man ska vara mot varandra.
Därför kan jag inte beskriva hur ledsen jag blev när jag läste om hur deras familj mår just nu.
De har upptäckt att deras son Isak, 13 år, har en allvarlig genetisk hjärtsjukdom. Det värsta en förälder kan gå igenom, det händer dom just nu. Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle må om nån av mina pojkar blev allvarligt sjuk.
Just nu är det otroligt tufft för Petra och Magnus som tillsammans också driver butiken Calimero i Sågmyra 7 dagar i veckan. Jag skickar många, långa, varma styrkekramar till er.
,
Jag vill samtidigt passa på att tipsa om deras nätbutik där dom bland mycket annat fint säljer de fina vispskålarna från IB Lursen. Du hittar dom här
.
Tillägg: Vill ni läsa om vad Petra och hennes familj går igenom så besök deras familjeblogg där Petra skriver om känslor och fakta på ett känslosamt, öppet och berörande sätt.

.
Kram /Marit

11 kommentarer:

Emelie sa...

Hej Fina!

Usch! Såg kommentaren du fått. Hur kan någon skriva något sådant? Bry dig inte vännen!

Jag vet hur mycket du gillar jeans och jag tycker det är häftigt att du sytt till grabbarna. Visst är det härligt att göra något alldeles själv till sina små. Något som ingen annan har. Något som man ger med hjärtat.

Jag önskar dig en riktigt härlig julhelg med mycket gott på alla plan!
stor julkram till dig min vän
Emelie

Anonym sa...

Hej Marit!

Ja jag förstår inte varför någon ens skriver och kommenterar om man inte har något snällt att säga! Fy så trist!
Men vet du, jag är helt säker på att de som skriver sådär elakt, är så himla avundsjuka på dig! Du har en jättefin och inspirerande blogg, har en jättefin familj, ett vackert hem, ett kul jobb osv, och det luktar avundsjuka lång väg! Bry dig inte om den där elaka kommentaren!

Jag tycker iallafall att strumporna är jättefina!

Jag önskar dig en underbart GOD Jul!

Kram
Mona

vitadrömmarobusigabarn sa...

Hej Marie vad fint du har!Vad jobbigt för din vän vet hur jobbigt det är vår dotter var hjärtsjuk när hon var liten, tänker på dom. Kram Tina

Julias vita drömmar sa...

Hej fina Marit!

Vilken fena du är på att sy i jeans. Det är ju sjukt svårt! Förstår att killarna är superglada åt sina snygga strumpor. Förstås nyfikna på vad som kan finnas där på julaftonsmorgon :)

Jag önskar mig inget mer än att alla mina nära och kära får vara friska. Den här hösten har inte riktigt varit så :( ...så jag har fått mig ett par rejäla tankeställare.
Sänder en tanke till din vän och hennes familj!

Många kramar till dig Marit!
Du är vacker, kreativ, duktig, rolig, charmig, omtänksam och kärleksfull. De allra bästa egenskaperna man kan tänkas ha :)!

Anonym sa...

Hej Kära granne, brukar inte kommentera men kikar in till din blogg då och då. Låt inte såna där dumma kommentarer ta din energi, skit i dom bara, det är väl någon avundsjuk stackare som äntligen tyckte att hon/han hade något att nervärdera dej för. Kör på som du gör och visa dina hemmagjorda alster, det uppskattas av många.
God jul och gott nytt år//Åsa

Anonym sa...

Hej Kära granne, brukar inte kommentera men kikar in till din blogg då och då. Låt inte såna där dumma kommentarer ta din energi, skit i dom bara, det är väl någon avundsjuk stackare som äntligen tyckte att hon/han hade något att nervärdera dej för. Kör på som du gör och visa dina hemmagjorda alster, det uppskattas av många.
God jul och gott nytt år//Åsa

JUST ME sa...

Hej!
Fin blogg har nyss börjat följa den. Fick en son i juni och kan inte ens föreställa mig hur hemskt det skulle vara om han blir sjuk. Alla tankar till din vän med familj. Väldigt fina kort. Gillar ditt hem med :)

Anonym sa...

Hej!
Ja världen är full av människor som inte förstår att vi ska värna om varandra och uppmuntra istället för att avundsjukt kommentera andras liv och gärningar.
Tråkigt!

LÄste om Petra och hennes familj vilket berörde mig då jag själv har en liten tjej som föddes med allvarligt hjärtfel. I Falun finns mycket bra läkare när det gäller barnhjärtan och de kommer att tillhöra Östra Sjukhuset i Gbg som är ett av världens bästa när det gäller barnhjärtan.
Om de vill ha kontakt med andra föräldrar till hjärtbarn när frågorna kommer efterhand så kan du få min mail via Eva Björsland så kanske vi kan hitta någon via hjärtebarnsförbundet som kan ge dom stöd eller som kan svara på frågor!

God Jul!
Maria Nyström

Ett hus i vitt sa...

Åh vännen sänder varma tankar till Petra och hennes familj!! Kan bara föreställa mig oron och ovissheten när ens barn blir allvarligt sjuk :-(.

Vad beträffande kommentaren i ditt förra inlägg så blir jag också ledsen å dina vägnar... Att någon så dumt bara häver ur sig otrevligheter på det sättet! Jag tycker att du gjort fantastiskt fina och alldeles egna julstumpor. Vad slår en mammas handgjorda saker till sina barn?? Stor julkram till dig!! /Anette

Unknown sa...

Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

Susanne sa...

Så underbart fina kort!
Men så tråkigt med din vän, många tankar till dem.
Ha en God Jul!/Susanne