tisdag 5 juli 2011

Pocahontas







Gårdagens kläder: Blus/Nolita (gammal), Byxor/Åhléns, Skor/ HM



Nya frans-skorna från Hm är supersköna att gå i på jobbet. Eftersom som brukar jobba i heels annars i 9 timmar tycker att det är en ren dröm.



Idag har jag förresten bestämt att jag kommer att jobba mindre till hösten. Från 90 till 75%. Det ska bli så skönt att få mer tid med grabbarna. Ibland är pengar inte allt har vi kommit på. Och när vardags pusslet inte funkar så måste man göra nåt åt det. Känns skönt att äntligen ha bestämt sig och pratat med chefen. Hatar att ha dåligt samvete varenda gång Maxen frågar hur långt det är kvar till helgen en tisdag, eller när Levis säger att han bara vill vara hemma med mamma.



Kram /Marit

17 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad härligt att gå ner lite i tid och få mer tid med barnen. Helt rätt tycker jag. Man måste passa på medan de är små och vill ha mer tid med sina föräldrar.

Pengar är mycket men inte alls allt här i världen. Visst kan de göra livet enklare men mn blir inte alltid lyckligare av dem.

Kram Teres

Villa Hemma sa...

Jag jobbar 75% o njuter varje dag. Önskar att alla hade möjligheten!

kram

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Vilket underbart beslut!
Min man jobbar 80 % och det ska jag med göra till hösten. Denna tiden kommer aldrig tillbaka, det gäller att ta vara på den

Kram på dig

Madde

Anonym sa...

En god beslutning, Marit. Jeg skal også gå ned fra 100% til 75% etter ferien min i sommer, og det skal bli helt himmelsk. Mer tid med ungene, som vokser så skrekkelig fort.

Du er en skjønnhet av sidestykke, Marit- alltid stilig og fresh! :) Klem fra Tonje

Moodboardwithflowers sa...

Så skönt. Och smart. Jag kommer nog att göra samma sak med 2 hemma sen.

Kramis!

@my casa sa...

Så rätt tänkt:)))
Jag har ju "vuxna" barn och försökte
jobba så lite som möjligt när de var små och jag lovar
det får du igen när tonårstiden kommer.

Kram Åsa

Pållan sa...

Låter vettigt. Jag personligen sa upp mig i april efter många år inom handels och ska nu uppfylla två av mina drömmar. Ta över släktgården och öppna min gårdsbutik. Och sist men inte minst ska vi flytta in i ett underbart hus på gården till hösten jag och min älskade son Nikolai. Tiden går så fort när barnen är små så man ska ta vara på varenda sekund. Å det gör vi just nu när vi firar ett lååååångt sommarlov. Önskar dig en fortsatt trevlig sommar. / Pållan ; )

Kviddevitt sa...

Så jäkla snyggt! Älskar tunikan. Du får till det som vanligt.

Jag jobbar också 75 procent och kan varmt rekomendera det. Man vänjer sig ganska lätt vid de mindre tusenlapparna på kontot och tiden hemma är lätt värd de pengarna. Plus att mitt humör är så mycket bättre. Mer energi att ge till kidsen.

Kram till snygg-Marit :)

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

va duktigt av dig att ta det beslutet..det gör ganska mycket om man får någon timma till per dag..Ha en bra dag.kram

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Tøffe sko! Me love!
Glad på dine vegne for at du har fattet et beslut, barnene vokser så altfor for fort, nyt livet sammen med smårollingene mens du kan.
Ha en fin dag!

Silverkant sa...

Låter som ett bra beslut, tycker jag! Oftast går man och grunnar över såna här beslut länge och har smärre ångest för bl.a. ekonomin, men när väl beslutet är taget brukar det kännas som en enorm lättnad!

Väldigt fina bilder från Magdas hem förresten!

Mvh
Linda

Ett hus i vitt sa...

Åh vännen, klokt beslut!

Finns inget jobbigare än dåligt samvete för barnen, inget annat är liksom värt det.

Själv söker jag heltid till hösten *hjälp* men har ju en man som troligtvis blir arbetslös en vinter till så då får han stå för hemmavarandet med små killar och jag får stå för "inkomsterna".

Kram!
Anette

Snögården sa...

smart val,tiden med barnen kommer aldrig tillbaka.
ha det så mysigt.
kram

annaslantliv sa...

Du gör helt rätt, jag har gått ner till 33 timmar / vecka, skulle gärna gå ner mer egentligen men det är svårt, blir ju stressigt på jobbet oxå för man tror ju att man ska hinna samma oavsett hur många timmar man jobbar... så jag har gått ned lite för att då blir det "lite" stressigt på jobbet och jag hinner åtminstone var hemma lite mer oxå, ingenting får ju vara helt bra. ;-)

Kram Anna, din gamla jobbgranne från stan H&M/Lindex

Øyeblikk sa...

Jeg har gjort akkurat det samme, og angrer ikke i det hele tatt. Det er så godt å ha mer overskudd og ikke minst tid til barna og hjemmet. Denne tiden med småbarn får vi jo ikke tilbake, så den må vi værne godt om :) Så får det heller våge seg at lønnskontoen ikke er så stor...

Elsket reportasjen din fra Magdas hjem, *SUKK* så lekkert! Blir så inspirert :)

Klem Eli

Annas hjärtan sa...

Instämmer i ledet, tiden när barnen är små kommer aldrig tillbaka. Du kommer inte att ångra dig! Kram!

en matsked grejer sa...

Bra beslut! Man ångrar aldrig att man ägnat sig åt sina barn...