tisdag 29 juni 2010

Midsommarhelg

Midsommarhelgen tillbringade vi i sommarstugan. Även den ligger i vackra Dalarna. Ca 10-12 mil från vår hemstad. Alldeles lagom för att åka dit en helg eller tom 1 dag bara. Jag har spenderat alla mina somrar där sen jag var en liten flicka. Därför tycker jag det är så kul att mina pojkar tycker så mycket om att vara där.


Vi hann även med den årliga "kampen". Varje år träffas vi, ca 60 personer, och tävlar i olika grenar i olika lag. Efter det grillar vi, skrattar och dansar. Festen har varit en tradition sen 2005 så både "mage" och barnen har fått varit med några år, för den här festen missar man inte. Tack söta J och H för ännu en underbar midsommardag.
Jag och min vän Carro i solnedgången.
.
På Söndagen åkte jag och Levis tillbaka till stugan. Maxen hade varit kvar där hos mormor och morfar.
Maximilian pimplade upp sin första abborre Med pannkaka som bete!!! För mamman är alldeles för feg för att trä på en daggmask på kroken. Tänk att jag gjorde det utan problem när jag var liten. Usch och fy....
Maxen var sååå stolt och glad. Fisken döpte han till Olle Svensson och han tyckte absolut att han skulle få följa med hem. Men där sa jag stopp. Ingen abborre till husdjur tack.

.
Kram på er /Marit

4 kommentarer:

Julias vita drömmar sa...

Hihiii åååh, sötnosen. Du skulle läsa sagan om aborren(beskow) för dina pojkar :) om du inte gjort det ännu. Noell älskar den, och är alldeles övertygad om att det blir en fisk till husdjur denna sommaren, slutet av boken har han visst glömt....

Så himla fin du är Marit!

Jag har också ett ställe, som hör min barndom till, och idag har vi bokat en resa dit. Jag har inte varit där på hela fyra år, så det ska bli alldeles enormt att få åka dit med barnen...

Hoppas ni får en fortsatt solig och fin vecka!

Kramar!

Julia

Vitacharmen sa...

haha vad hände med stackars Olle aborre då när han inte fick följa med er hem??

Barn är det mest underbara som finns. Att plocka hem en aborre och ha som husdjur borde ju inte vara några problem enligt dom.
Så sött!!

Kram Linda

Anonym sa...

Underbara bilder vännen. Ser ut att var hur härligt som helst vid stugan. ÅÅÅh så söt han är Maxen. Klart han ville ha med sig Olle hem. :-)

Ett helt år kvar till nästa kamp. Då är det våran tur att vinna.

Max sitter här bredvid och säger att han längtar efter Maximilian. :-)

Puss på dej gumman!/Kram C

Lilla gårdshuset sa...

Så härligt att ha ett lantställe att kunna åka till. Blir allt lite avis;).

Nä det där med att sätta dit en daggmask på metkroken är inget jag heller skulle göra.Så mina fiskar skulle också få äta pannkaka;).

Kramis/Heléne