tisdag 9 mars 2010

Auktion och recept

Nu gör Norrgården det igen. Auktionerar ut ett vackert halsband + ring till förmån för barncancerfonden. Det är Sara O Roth som skapat dom otroliga smyckena. Klicka in dig här och lägg ditt bud samtidigt som du gör en god gärning. Budgivningen pågår till den 21/3 klockan 20.00




Här kommer receptet på den goda Krämiga pastan med kyckling och grönt:

Koka 300 g pasta. Skär 300 g kycklingfilé i strimlor. Skala och skär 2 vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla 1 gul lök och 1 liten purjolök. Strimla 150 g sockerärtor. Blanda kycklingen med 1 msk grillkrydda. Stek i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt vitlöken och 2 msk färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på en tallrik. Häll i 1 msk olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt 2dl creme fraiche och värm den försiktigt. Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och 1 påse babyspenat. krydda med svartpeppar.

Jag dubblade faktiskt allt och serverade med ett gott kallt glas vitt och lite färskt bröd. Detta recept kommer definitivt göras flera gånger hemma hos oss. När jag är hemma om dagarna har jag fått en (o)vana att prova nya recept varje dag. Jag älskar både att laga och äta mat ;)

Tipsa mig gärna om du har ett favorit recept.

Kram / Marit

10 kommentarer:

Anonym sa...

Men du, det där lät ju väldigt smarrigt, det måste provas här hemma oxå :) Hoppas du känner dig bättre efter operationen, rolig och inspirerande blogg du har, kan inte låta bli att gå in här nästan varje dag. Kram Ullis (på Hällberget)

Hus nr.14 sa...

Vilken ljuvlig mat... är hungrig och smyckena... Värt att lägga ett bud när pengarna går dit dom går!
Marielle

Marits vita skrin sa...

Hej Ullis.

Jag känner mig mycket bättre nu än förra veckan. Jag är fortfarande osäker när jag kör bil så det blir bara korta sträckor till affären typ.

Vad roligt att du tycker om min blogg. Vi kanske skulle ses nåt nu när jag är hemma ett tag till.

Kram /Marit

emilias gömmor... sa...

Hej!

Det där både ser och låter gott!

Kram Mimmi

Villa Solberga sa...

Hej

hittade hit och kikat runt lite, mysig blogg!

vad gott det receptet lät, det måste jag prova!

/Jenny

Jenny sa...

Låter fantastiskt gott! Kanske kan vara något att äta till helgen?

Hoppas ditt nyckelben känns bättre för varje dag som går!

Kram!

vitagavlar.blogspot.com sa...

Låter gott!
Har du boket Husmorsorna av Emma Hamberg? Däri finns massor av goda recept! Om du inte har boken skall jag skicka ett gott recpet på pasta med tomat- och mozarellasås. Så enkel och så god! Perfekt bjudmat till lunch om man träffas med barn eftersom det är så enkelt men ändå smakar vällagat!
Fina smycken...
/Lisa

dsign & inredning sa...

Hej tjejen det där lät ju hur gott som hellst!
Kanske man ska prova på det en kväll ;)
Jag tittar in för att säga att jag gett dig en award som finns att hämta på min blogg ;)
Du har så god smak inte bara i inredning utan skön klädstil oxå! ;)
Kram till dig!

Anonym sa...

Hej lovely!

Mumsfilibabba va gott det där lät. :-) Och gud va kul med så många nya inlägg. Jag hinner inte med att läsa. Du är så jäkla snygg och bäst vännen!! Längtar efter er nu..

Kramar från Carro

irene sa...

Vilken fin blogg du har! La till mej som fölger direkt!

Klem Irene