måndag 9 januari 2012

Renfäll


Våran renfäll har börjat fälla hur mycket hår som helst. Så pass mycket att den nu har åkt ut. Jag har haft den liggande på golvet där vi gått på den ganska mycket, så jag får väl skylla mig själv kanske. Är det fler som har varit med om samma problem?


Kram /Marit

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tråkigt! Min bror har en sån, och ja det kan man säga.. Det ser ut som att han har haft världens hårigaste hund på besök. Den har åkt ut den också! Opraktiska men snygga :)

Ha en fin start på den nya veckan! Kram

Solsjö - Under en vind sa...

vad synd, men det blev charmigt att ha den utanför också!

ha en ny bra vecka!

Kram!

Dagar hos mig sa...

Vi köpte en i fjällen för många år sedan. Den fick vara inomhus i två dagar, numera har vi den utomhus.

Anonym sa...

Har hört att de måste vara behandlade för att inte fälla hår, vet inte om man kan läsa det när man köper dem. Jag har också varit så sugen på att köpa men de har varit slutsålda överallt....är ditt från Åhléns?

Så obehandlad fäll=utomhus;)

Kram Lena

vår lille verden sa...

Så synd..så fint reinskinn også:)klem

Kristin sa...

Hej Marit, det har att göra med behandlingen. T ex fårskinn behandlas och håller en evighet, renskinnen gör man inte det på (normalt) och då håller de bara kort tid. Så du har nog inte skött ditt skinn dåligt, det hade nog hårat hur som helst!
Hälsningar Kristin

Julias vita drömmar sa...

Jepp, vi hade såå fina fällar för många år sedan som jag hade som "vinterpynt" hemma men det gick inte, fällde ju kollossalt...
Har nog som andra säger med behandlingen att göra för min mammas sambo har några som inte fäller.

Det är lite synd för hur ofta hinner man sitta ute med en fäll...

Kramar!

Julia

♥ Camilla ♥ sa...

Som de andra har sagt så beror det bå hur de har berett skinnen. Vi har våra när vi är ute med skotern på fjället och sitter och solar eller ligger på isen och pimplar. inne vill man inte ha allt hår. Men det är synd för de är fiuna och så härliga :-)

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vackra!

Klart ni ska ha en trea ;)

Kram Jes ♥

Camilla sa...

Jadå.. min fäller. Gjorde inte i början och jag var superglad över att ha fått tag på en fäll som inte fäller.. Tss, nu fäller den och dra man upp fötterna i soffan så är soffan full med hår. Men men, snygg som tusan är den :D

Huset i bullerbacken sa...

Min mamma hade en renfäll när vi var små, det enda jag kommer ihåg från den var att det jämt låg långa hårstrån överallt. Super tråkigt för de är ju så fina.

Kram

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Vi har två små fällar i bilen och nu ser det ut som vi har en långhårig hund. Hår överallt i bilen. Men varmt och skönt är det iaf ;)

Kram Milla

Två systrar sa...

Har en likadan :-) Finns en anledning till varför det heter renFÄLL! ;-) Kram kram

Anonym sa...

Japp, hade 2 kastade båda tillslut! =(
/Stina

Engelska Villan sa...

Absolut!! Vi önskade oss två renfällar att ha nedanför sängen för flera år sen. De var ju garvade och allt, så de skulle inte fälla såsom "skoterfällarna" gör... Som man har med sig på fjället när man åker ut med skotern hemma hos mamma o pappa alltså *fniss*. Men alltså, vi fick lämna tillbaka dem för det gick bara inte. De fällde drivor! Synd, för de är så himla fina! Fina ute också i och för sig... :)
Kram Anna

Anonym sa...

Sålde renfällar för en del år sedan då jag jobbade i inredningsbutik. De var specialbehandlade för att kunna användas inne, men det var ett absolut måste att tala om för kunderna att för att fällen skulle fungera som utlovat, dvs inte tappa håren, fick den lov att ligga på ett "anki-halknät", detta för att fällen fick lov att få luft även underifrån.

Vänliga hälsningar från Karin.