söndag 29 januari 2012

Kaos i garderoben

 Kaos kaos kaos var det i min garderob innan helgen. Alltså jag hittar ingenting på mornarna när jag ska klä mig till jobbet. Och det kanske inte var så konstigt när det var en salig blandning mellan sommarkläder, vinterkläder och stök. Men så kom barnens farmor och farfar och lånade med sig grabbarna hem till kusinerna heeela långa lördagen. Mange, han valde att åka längdskidor på sin barnlediga tid. Men jag tog banne mig tag i den där nedra garderoben. Speciellt efter att ha varit hemma en sväng hos min vän Maria på fredagen och fick se hennes nya snygga mini-walk-in-closet. Avis? Jepp!
 Men nu är det prydliga högar i min garderob. Älskar prydliga högar i färg. Är det en grej för att jag jobbar i butik eller har alla så? Nu tycker jag faktiskt inte högen till höger var särskilt snygg. Helst ska alla plagg ha samma "bredd" när man viker dom så högen blir exakt rak......
Måste vika om den ser jag nu ;-)
Det är så skönt att ha träningskläderna i resp hög och underställen för sig, så slipper man leta ihjäl sig varje gång man vill ha löparbyxorna eller långkallingarna.
 Alla plagg hänger från ljust till mörkt, även jeansen hänger i färg. Jag rensade bort 3 kassar kläder som ska kastas (nopriga eller trasiga) Och 2 kassar med kläder som jag ev ska sälja om jag får till den där loppisen jag tänkt ha flera somrar på rad.
Älskar att göra fynd i min egna garderob, 2 kjolar som jag totalt glömt att jag hade. Skinnkjolen är efter mamma och jag tänkte lämna in den till en sömmerska för lite om justeringar. Sen tyllkjolen med paljetter, älskar tyll och paljetter. Snygg att matchas med en grå collage tröja :-)
Jag skulle faktiskt verkligen behöva en större garderob till mina kläder så man skulle slippa plocka bort kläder efter säsong.

kram /Marit

Ps: Klockren kommentar av Linus i förra inlägget, vigselring kan man ju också kalla "giftasringen" om man inte vill säga alliansring, haha.

9 kommentarer:

mylovelygrandma sa...

Fiint! känner igen fenomenet.. ska ärligt talat säga att jag städar garderoben en gång per månad.. minst.. gillar också när de hänger efter "vm regler" ljust till mörkt mm :) yrkesskadade! otroligt vackra ringar Marit! Kram till dig!

Johanna Stålros sa...

Varför inte en bloppis? ja på morgonen är det hemskt, jag brukar få städa efter mig själv när jag kommer hem på eftermiddagarna;) Hoppas din start på veckan blir fin. Kram Johanna

millan sa...

Skulle våga påstå yrkesskada då jag är exakt likadan :D kanske även beror på att vi arbetar i samma kedja..såg din blogg på intranätet o sen dess är jag fast! En fantastiskt inspirerande blogg!

Anonym sa...

Åhhh ser verkligen fram emot en loppis hos dig i sommar!!! Lova det =) Kram på dig

Hedvigochjag.se sa...

Yrkesskada här med misstänker jag. Jag har ibland till och med hängt det i stil men det blir liksom inte så bra eftersom man bara har en av varje haha..

Jes/Vita villa vila sa...

Åh vad härligt med ordning i garderoben! Borde man ju ta tag i... ;)

Kram

Anonym sa...

Hej! Kul att se att man inte är ensam om att hänga sina kläder från ljust till mörkt...men så jobbar jag också som visual merchendiser fast på H&M:)
Tack för en mysig blogg!
Mvh P

mitt liv som jag sa...

Oj, nu käner jag verkligen att jag måste ta tag i min garderob för den är eländig, tack för inspirationen! Kram Jennifer

Therese sa...

Ett tips är att använda ståltrådsgalgar till överdelar (hittar man inte sådana i butik brukar det gå att få köpa från kemtvätten) så får du plats med ännu mer hängande :)