söndag 10 januari 2010

Liten blir stor




Var tog min lilla Tufs vägen?


Jag har städat bort urväxta barnkläder i veckan. Stl 86, den sista bebis storleken....
Jag får alltid en konstig känsla när jag gör det. Är det någon som känner igen sig? Man vill liksom stanna tiden med sina barn. Var tog min lilla tufs-Levis vägen som kröp runt på golvet för inte alls så längesen. Bebis tiden är än en gång förbi, kommer det nån mer? Det vet vi inte......


Vi hade det så mysigt på kryssningen.
Pojkarna tyckte det var jätte spännande med den stora båten.
Men vi hade ett litet äventyr innan vi kom fram. Både jag och Mange har dåligt lokalsinne. Och jag var kart-läsare och missade en liiiten avfart. Sen var det svårt att komma rätt, jäkla Stockholm. Kan man inte skylta lite tydligare ;)
Det slutade med att vi stoppade en taxi som jag hoppade in i som fick lotsa oss fram till slussen och P-huset. När vi skulle hem tog det 1 timme att komma ut. Nästa gång glömmer vi inte GPS:en.


Kram /Marit

16 kommentarer:

kjersti sa...

Herlige skjønne Levis:)
Ikke noen baby lenger nei, begynner å bli stor gutt:)
Lukas bruker 86 nå, men jeg har begynt å kjøpe noe i 92.
Det er når man pakker bort størrelse for størrelse at man skjønner hvor fort store de blir.
Og Lukas som brukte str 50 i nesten to måneder, det er helt utrolig...
Vi får bare nyte hvert stadie de er på, tiden løper i fra oss...:)

Varm klem Kjersti

Annies Diary Deluxe sa...

Roligt för pojkarna med kryssning : ) Lek i bollhav! Vilken båt åkte ni med?
Kram annie

Sanna sa...

Vilken sötnos!Jo, jag känner igen mig i att det är lite sentimentalt då barnen blir större. Roligt att se hur de utvecklas till egna personligheter, men samtidigt inser man att de inte kommer att vara små förevigt. Våran lillis använder 86 eller 92 nu, men hon är 89cm lång så 86 börjar nog blir för litet.. Kul med kryssning och bollhav!

Kram Sanna

Susanna sa...

När är din son född? Min tjej fyller snart 1 och jag tycker ju hon växer alldeles för fort...

Fick skratta lite då jag läste om taxin, avfarten och kryssningen...

Jag bor ju i Finland, men har varit över till Stockholm många gånger. Vi visste ju hur färjområdet ser ut osv men en gång missade vi oss rejält. Vi kom från Vällingby och enligt min kusin skulle det bara ha varit typ att köra raka vägen, svänga efter tullarna och då borde vi känna igen oss. Ha ha... vi missade big time, var helt utan både gps och karta och ute i senare laget. Det slutade med att jag hoppade in i en taxi och maken körde efter. När vi kom på den långa sträckan vid färjområdet sa jag att nu hittar vi. Sagt och gjort så betalade jag och hoppade in till maken igen. Och körde... FÖRBI infarten till incheckningen! Vi måste ha kört förbi en långtradare eller någon större bil just vid infarten för vi båda hade missat den fast vi spanade noga! Och då kom man ju till stället där bilarna som kör av färjan kör istället. Fastnade i långa köer men efter lite fräckt körande kom vi tillslut oss ur kön och fick sätta gasen till incheckningen. Vi fick köra på direkt och var den nästsista bilen som körde på och sekunden efteråt stängdes bogvisiret. Vi gick direkt upp till hytten och då vi kommer dit märker vi att vi redan är en bra bit ute på havet redan.... Tur att vi hann eller hur!

(Numera har vi skaffat gps ;-))

Ha en bra dag!

Kram, Susanna

Hanna i Det stora grå huset sa...

Han är underbart fin din lilla stora pojke... Känner absolut igen känslan av att bebisen inte längre är den bebis man nyss haft... Fast min Gustav kommer alltid att vara min lillis, här blir det garanterat inga fler! Inte i människoform iaf :)

Ha en fin dag i kylan!
Kram Hanna

Anonym sa...

Ha, ha det där skulle lika gärna kunna vara jag och Per...helt hopplösa i Sthlm. Hoppas ni hade trevligt, söt Levis är! Kram Ullis

Bygatan sa...

Så söt han är, väldigt lik dig faktiskt. Ja åren går fort, alldeles för fort...

Jag fnissade över er felkörning, känner igen mig såå mkt. Undrar hur många gånger vi kört fel pga av att skyltarna sitter precis där man ska svänga av, då ligger man redan i fel fil och kan inte byta, varför inte skylta i tid? Vi har snurrat i 1,5 timme en gång innan vi kom rätt, hihi, inte bra för förhållandet kan jag säga:)

Ha en bra dag! Kramar Lena

Sjabbig men chic sa...

Men åh vilken underbar liten kille. Så otroligt fina bilder Marit!

Kram Lisa

Peters Projekt sa...

Hejsan Marit och tack för din glada kommentar hos mig! Kul också med beröm för hemmasnickrandet. Just nu bygger jag en vägg som i sned vinkel skall ansluta mot snedtaket - mycket filurande krävs . . .

Vad gäller seglet över altanen så har vi turligt nog ett äppelträd stående på precis rätt ställe för att fästa segelspetsen. I alla tre fästpunkterna har vi satt små taljor som tillåter oss att släppa efter/spänna seglet så att vi i viss mån kan följa solen och få en längre tids skugga. Jag hade gärna haft en stolpe (eller ett till träd) jämte äppelträdet så att jag hade kunnat spänna upp en vajer på vilken segelspetsen hade kunnat skjutas. Då hade skuggan varat hela dagen . . .

Vilken mysig miljö ni lyckats skapa hemma! Det är inte mycket som skvallrar om att ni bor i ett hus från -79 ;) Dessutom gör du fantastiskt fina skyltar och andra inredningsdetaljer. Texten på skyltarna ser oerhört distinkt ut. Inte mycket darr på handen där inte.

Ha en fin fortsättning på 2010! Vi ses där ute i bloggvärlden . . .

Peter

Mitt skabbiga chica hus sa...

He he, jag du Stockholms trafiken är ett helskotta. Jag som nyss tagit körkort kör inte gärna själv utan guidning då skulle jag aldrig komma fram;o)

Visst är det hemskt att tiden går så fort. Elsa börjar gå vilken dag som helst...sen är det slut på lugnet;o)

kramar!
Mia

Jes/Vita villa vila sa...

Å jag vet - visst går det så fort, tiden med våra små!

Ljuvliga bilder!

Kram Jes ♥

In my house sa...

Dina små pojkar är sååååå söta!!!! Och jag gillar namnet Levis,,,, =)=) de namnet la jag på minnet så fort jag läste de hos dig =)=)

Kram j

Linas Vita Hem sa...

Så söt han är lilla Levis!
Jo då du har alldeles rätt, är min mamma som är vän med Marie. Är det på Lindex du jobbar?

Tycker tiden går sååå jäkla fort här med! Noel är 8 månader snart, förstår inte vart dom månaderna tagit vägen!!

Roligt med kryssning, tur ni kopm fram till slut då!:)
Ha det fint!
Kram/L

dsign & inredning sa...

Hihi du är då allt bra rolig du! :) skratta när jag läste om trippen i sthlm ;)
Söta Levis då, såå stor han blivit med... så fin så marit.
ja mät lite ang. vimplarna så hör du av dig :)
Kram Lena

Anonym sa...

Hej lovely!

Jadu vännen min tiden går otroligt fort. Minns det som igår när jag var in och hälsade på lilla Levis. Så mysigt det var. :-) Då var han bara en liten skrutt och nu har han blivit stor. För att inte tala om våra 3-åringar som snart blir hela 4 år. Stora grabbarna. Kan inte fatta det riktigt. Dom är så himla duktiga såå. Hoppas vi ses snart. Pussa på pojkarna.

Kramar i massor från mej i urskogen...

Anonym sa...

P.s Jättefina bilder på erat underbart fina hem. D.s / Carro