måndag 18 juli 2011

Focaccia

Bröd på jäsning
God olivolja är hemligheten, inge icas eller coops egna virgin oil här inte


Finfina morteln som jag fyndade på Åhléns rea kom till användning.


Vad gjorde vi en sån här regning dag då? Jo, vi bakade focaccia.


Ett gott, matigt och enkelt bröd att baka med barnen. Tja, dom tyckte att det skulle jäsa lite väl länge i 2 omgångar, tålamodet är inte det bästa på en 3 och 5 åring. Men annars gick det toppen.

Vi gjorde en med oliver och rosmarin, och en med kvisttomat och basilika.


Kram på er /Marit

7 kommentarer:

  1. I baked a focaccia, too, tonight!
    Ciao fromItaly,

    Sabrine

    SvaraRadera
  2. Bah, recept tack;-) eller ta med överskottet till säterdalen imorrn kväll;-)
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Såå gott det såg ut!! Idag har vi haft fint väder - men de har lovat "bakväder" längre fram i veckan, regn och rusk. Får kanske ge mig på att fylla frysen! Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. mums! dessa kan man ju variera i all oändlighet. kram

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Trädgårdsmöblerna var ju ett riktigt fynd, det lönar sig att vara "på". Humle kan man föröka genom rotbitar eller som några tycker funkar bra genom att sätta slinga i vatten, det bildas rötter efter ett tag. Det sistnämnda kan man nog göra direkt, rotbitarna borde vara enklast på våren eller sensommaren.
    Lycka till
    Kram Paula

    SvaraRadera
  6. När fyndade du den fina morteln från Åhléns? Den är så fin! Tänkte om den finns nu?

    Kram Josefin

    SvaraRadera