onsdag 29 februari 2012

Pasteller


Pasteller

Älskar dom.....
Och nu börjar dom smyga sig in hos mig, men bara lite smått. Jag blir glad av dom.
Burken och tefatsgodiset kommer från Åhléns. Vi fick lite nostalgi på jobbet när dom kom in. Får ni också det?

Kram /Marit

tisdag 28 februari 2012

Magasinet





Vi var på ett sånt häftigt ställe när vi fotade i helgen. Magasinet i Falun heter det.
Snygga slitna golv, super högt i tak och coola detaljer. Jag flyttar in direkt :-)

kram / Marit

måndag 27 februari 2012

Tips


Vill bara tipsa er om att mitt halsband från Glitter har kommit in i butik igen efter ha tagit slut helt och hållet. Iallafall här hemma i min hemstad. Många mail och frågor har jag fått ang detta halsband så skynda er om ni vill få tag i ett.

Kram /Marit

söndag 26 februari 2012

Styling uppdrag

OMG!!!
Det har varit 2 helt fantastiskt roliga dagar.
Helt slut är jag nu när jag sitter och dåsar i soffan med underklänning och tofs på huvet. Men självklart vill jag visa er lite bilder från helgens modefotografering och reklamfilmsinspelning.
Jobbet var ju åt Kupolen som jag berättade tidigare, och Hanna hade plockat ut modeller och satt ihop en Kupolenfamilj. En mamma, pappa, fjortis, 8 årig kille, 1,5 åriga Iris, en morfar och en hund. Dessa har jag haft äran att styla i helgen med både kläder och rekvisita till fotograferingarna.

 Detta är en bråkdel av alla kläder och skor jag hade plockat.
 Snygga Mamman och söta Iris under fotograferingen
 Min allra minsta och sötaste modell Iris 1,5 år, som jag stylade.
Hon var så charmig och go hela tiden.
 Här står några i gänget och tittar på skärmen där bilderna visas
 Hår och make tjejerna, Mikaela och Geraldine.
 Några få snygga accessoarer fanns det.......
 Jag och våran "fjortis". Jag försöker vara lika cool..... gick inge bra :-)
Här sitter vi. Jag och Hanna, marknadschefen på Kupolen, och lilla Iris på em idag och är nog ganska trötta efter 2 roliga dagar.

Nu går jag nog och sover snart, för imorgon blir det också en rolig dag ;-)

Kram /Marit

torsdag 23 februari 2012

Inspiration till fotojobb


Nu ska jag berätta vad det är för roliga möten jag haft på sistone.

 Jag ska vara stylist och rekvisitör (?) på en fotografering och reklamfilm för vårat köpcentrum. Både reklamfilmen och mode reportaget kommer att fotas i helgen som kommer. Så idag har jag sprungit runt i Kupolen som en yr höna och plockat ihop allt ifrån en skottkärra till snygga halsband. Det kommer att blir en vårfräsch, familjär, och färgsprakande känsla. Jag har aldrig gjort nåt sånt här tidigare, men det är verkligen skit kul. Tycker ordet stylist smakar så bra när jag säger det också, hahaha. Hoppas hoppas hoppas att det blir bra. Jag är skitnervös, men jag hoppas jag lyckas leverera.
Det är ganska svårt ändå att tänka helhet  i så många olika aspekter och människor. sen handlar det ju mest om att ha koll än att ha bra smak när det gäller sådana här saker. Min egna stil har ju ingenting med ett sånt här jobb att göra.

Nej, nu måste jag sätta mig och skriva upp vad jag har kvar att fixa med imorgon..... I mitt adhd-huvud är ganska rörigt just nu, hahaha.
Självklart kommer ni att få se resultatet sen.

Kram /Marit

onsdag 22 februari 2012

Brevpress


 Brevpress/Åhléns 79:-

Räkningar är väl det tråkigaste som finns, eller hur?  Drar mig jämt för att betala dom för det är så tråkigt.
Men nu när jag köpt mig en brevpress är dom åtminstone lite vackrare, men bara lite :-)
Brevpressen finns i 3 olika mönster.

Kram /Marit

Fortfarande suddiga bilder, vad är det som händer???

måndag 20 februari 2012

IKEA/Livet hemma


Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

Vackra inspirerande bilder från Ikea.
Dom är duktiga på inspirations bilder det stora varuhuset tycker jag.

Tack för all gullig input om klänningarna. Jag ska maila dom och kolla läget. Hur lång tid det tar med leverans och så.
Hahaha, det är ca 3,5 mån kvar till bröllopet och jag har varken klänning eller ställe för vigsel och fest helt spikat. Det är sååååå typiskt oss alltså. Våra vänner är inte ett dugg förvånade. Men jag har en skön det-ordnar-sig-känsla ändå. det brukar alltid fixa sig till det bästa på nåt vis.

Kram /Marit 

söndag 19 februari 2012

Sarah Seven klänningar






Orkar ni hänga med på denna klänningsjakt längre?

Eller är ni trötta på vel-Marit. Men egentligen, hur vackra är inte dessa skönheter då? Jag fastande direkt för den på bilden högst upp. Det var härliga Kjersti som tipsade mig om den här sidan. Ett enkelt meddelande på facebook och jag kan knappt tänka på nåt annat i klänningsväg längre. Tack söta goa Kjersti, vi har exakt samma smak du och jag, är så glad att jag funnit dig :-)
Klänningarna sys upp i Usa efter dina egna mått. Det enda jag är orolig över är mina tuttar, dom är inte sådär små och nätta som modellens. Aja, det ordnar sig, går väl att fixa till på nåt vis säkert.
Visst är dom vackra. En riktig bröllopsklänningsdröm ala Marit.

 I morgon har jag ett spännande lunch möte igen *hemlighetsfull*

Kram /Marit

Ps. Är det fler än jag som tycker att bilderna man laddar upp på bloggen blir suddiga. Dom är inte det före, och förstorar man upp fotona så är dom skarpa. Knasigt.....

lördag 18 februari 2012

Ny Pall

En ny pall till köket har inhandlats. En Tolix lookalike från Åhlens.



 Perfekt för barnen att ställa fram när dom vill vara med och laga mat. Kolla in klätterapan då :-) han är överallt och ingenstans hela tiden.....


 Pallen kostar 399:- och är du klubbkund på Åhlens har du just nu 20 % på ett helt köp om du handlar 3 produkter. Då kostar den helt plötsligt bara 320:- Men skynda skynda, sista dagen är imorgon söndag. Pallen finns även i färgerna rostfritt och turkos. Detta är dagens tips alltså. Nu blir det mello mys med bästa vännerna. Inge festande den här helgen alltså, nu får det räcka för ett tag ;-)

Kram /Marit

torsdag 16 februari 2012

Gubbskor


 

Från bröllopsskor till gubbskor

Jag måste bara tipsa er om att Din sko har halva reapriset just nu. Jag fyndade dessa gubbisar i svart skinn för 150:- Dom har kostat 599:- Jag matchar dom med upprullade boyfriend jeans eller svarta kostymbyxor med hög midja i morots modell, med en lång socka som jag hasat ner.

Tack för era tips om skor, jag ska kolla in dom nu. Taggad till tusen eftersom jag vet att ni jämt tipsar mig om det bästa. Fick faktiskt ett tips igår av min vän Kjersti som gjort att jag inte kunnat tänka på nånting annat än just det hon tipsade om hela dagen idag.


Kram på er
Marit

onsdag 15 februari 2012

Heels



Vill såklart hitta ett par snygga, coola och relativt sköna heels eftersom jag planerar att dansa hela natten på mitt bröllop. Gärna med öppen tå, det är snyggt tycker jag.
 Tips mottages gärna, dom måste inte vara vita tror jag, men kanske inte svarta. Mintgröna eller beiga kanske....

Kram /Marit

tisdag 14 februari 2012

Klänning....igen


I fredags var jag och mamma och provade lite bröllopskläningar. Hensh, my partner in crime, blev tyvärr sjuk så han kunde inte följa med. Visste ni att man inte får fota inne i sådana butiker? Pga av risken att man ska kunna kopiera klänningen och få den uppsyddd i Kina.... Jag smygfotade en iallafall ;-) Nu får ni ju såklart tänka den i vitt. Det är strass på livet,tyckte det var jäkligt coolt. Fick bara till ett väldigt dåligt mob kort tyvärr. Jag fastnade för den här och en lång grekisk-gudinne-med-en-bar-axel. Men den fick jag inget kort på. Måste nog gå tillbaka snart igen.
Här är klänningen i svart. Ni får tänka bort blomman också såklart.
Visst skulle den passa mitt växthus-trädgårds-bröllop?

Vi firar alla hjärtansdag hemma i soffan under filten, fortsatt sjukstuga här hemma alltså.

Kram/Marit

måndag 13 februari 2012

Maximilian 6 år




Snälla snälla, stoppa tiden. Jag hinner inte med......

Min fina lilla rara kille blir så stor alldeles för fort. För exakt 6 år sen gick jag runt med värkar just nu. Vi kom in på bb runt kl 14 på em och Maximilian är född 18:35. En liten liten fågelunge såg han ut som, vägde 2740 g och var det vackraste vi nånsin hade sett.
Min förstfödda lilla son, jag älskar honom så det gör ont.

Vi började dagen med att åka till tandläkaren för att dra ur Maximilians framtänder som han slagit i rejält för ett par veckor sen. Men under helgen har han fått en infektion som gör att läppar och kinder svullnat upp så nu blir det penicillin i en vecka först. Ingen tårta idag då alltså, men en milkshake ska han få :-)

Mamma Marit är något sliten efter helgen med 30 års fest och 2 st handbollsmatcher "dagen efter" Låter som en wiskey drickande rockstjärna idag. Bihålor och huvud värker......

Kram /Marit

fredag 10 februari 2012

Tips


Just nu har Indiska 20% på alla kuddar.

Jag köpte denna mysiga sittkudde till Maximilian,som han kan ha när han spelar tv-spel. Tyckte om mönstret och färgerna på den. Kändes väldigt vårig och härlig.
 Fullt upp i helgen as usual. Dop av nyaste lilla kusinen Tuva, 30 års fest nr 2 och inte mindre än 2 st handbollsmatcher på Söndagen, phu. Varför ta det lungt liksom :-)


Kram /Marit

onsdag 8 februari 2012

Whatever she´s having

 I take whatever she´s having :-)

Har en riktig hatkärlek till denna kettlebell. Dryg träning så in i h***vete, men så jäkla effektiv och bra träning för hela kroppen. Nu har jag lyckats "byta upp mig" till en 12 kg  kb i alla mina övningar. Det är faktiskt skit kul att känna att jag blir starkare och starkare och orkar mer och mer. Vill försöka få till en chockvecka snart och hinna med träning varje dag, men alltid är det nåt som kommer emellan nån av dagarna.....

Kram /Marit

tisdag 7 februari 2012

Kelim mattor och Missoni kuddar


 Dessa underbara mattor kommer från Brandts indoor i Danmark.



Jag har gått och blivit sugen på mönster och lite färg på slutet. Skulle gärna vilja ha lite bohemian chick ala Jade Jagger både här hemma och i klädväg. Önskar att det skulle börja regna pengar så jag kunde köpa mig en stooooor kelim matta och ett gäng Missoni kuddar till vardagsrummet.

Fast samtidigt gillar jag svart/vitt med jeans..... Fast varför måste man välja? Man kan väl blanda, right?

Kram /Marit

söndag 5 februari 2012

Nope


Nix!!!.

Det var inte "the one" på den klänningen. Jag såg ut som en gräddbakelse, bokstavligt talat. Jag fick på mig klänningen och gick ut till Mange och sa
-Det är inte den här jag ska gifta mig i. -Nääää, sa han.
Tillbaks på noll igen :-(

Ellies fest var en av dom roligaste på länge. Träffade gamla vänner jag inte sett på 10 år. Skrattade så jag hade ont i kinderna idag. Det var en riktigt skön mix av människor med allt från föräldrar, mormödrar, rockgruppen Sugarplum fairy, Miss Li och många många fler stört härliga människor.....
Ellie och Kristin, som hade festen tillsammans, hade skrivit några rader om alla gästerna. Såhär stod det om mig och Mange.

"Marit är superkvinnan i mitt liv. Hon är i mångt och mycket min förebild och min underbara vän. Marit jobbar som visual merchandiser på Åhléns, och driver en stor inredningsblogg, är tvåbarnsmamma till två underbara pojkar och har ständigt projekt på gång. Marit är smart, rolig och har en stor dos av sunt förnuft. I sommar gifter hon sig med sin Mange"

"Marits Mange, en händig och genomgo man som är perfekt ör min Marit och en underbar pappa till Levis och Maximilian. Dessutom är han halvtidsbrandman.
För 8 år sen presenterade Marit Mange som "Hugo-Han är hur go som helst" I sommar gifter dom sig"

(Min Mange heter Hugo i andra namn)

Kram /Marit