onsdag 31 augusti 2011

Detaljer

Kamin i sovrummet och svart säng som bryter av fint mot allt det vita.
Små mysiga hörn med lägre i tak
Ett skåp byggt av ett gammlat fönster
Belysning uppe i nocken

Jag såg ju att jag hade lite fler bilder från Johans och Anna-Malins vackra hem. Visar lite vackra detaljer därifrån idag.

Efter jobbet idag var jag hem till Jonna, Manges ex som jag skrivit om förut. Hon och hennes Gabbe ska sälja deras gamla lägenhet som stått tom eftersom dom bott i Sundsvall där Gabbe spelat hockey. Men nu ska han spela för Leksand igen (äntligen) så dom har köpt ett hus.
Så nu ska jag hjälpa till att fixa iordning lite i lägenheten inför försäljningen. Jag tycket sånt är så skoj.

Kram /Marit

måndag 29 augusti 2011

Kaktus




Är det nån mer än mig som tycker att Jack and Jones har snygg rekvisita i deras skyltfönster? Tur för mig att jag känner den söta butikschefen, Frida. Så när skyltningen har stått färdigt så fick jag denna stora snygga jeanskaktus. Och i deras fönster just nu ligger det jute-sittsäckar och snygga små lampor som ser ut som myggor. Tjing på dom :-)

Tror nog att dom hamnar i barnrummen tillsammans med denna stora kaktus.


Kram /Marit

söndag 28 augusti 2011

Tjejmilen

En svettig Marit efter en "femma"


Shit pommefritt


Jag ska ju springa tjejmilen på Lördag, jag och 3 tjejkompisar. Jag har sprungit och tränat bra sedan i Mars. Det har blivit 3-4 löpningar i veckan. Men sen kom semestern vecka 28. då tränade jag bra och även vecka 29 var ok.

Vecka 30 åkte jag och Carro till stugan och solen strålade. Den veckan sprang jag bara 1 gång. V 31 så var de ännu soligare och oops, ingen löptur.

Sen har det bara rullat på. 30 års fest, Köpenhamnresa med vin och öl. Och nu 1 vecka i Umeå med öl på kvällarna. Hur sjutton ska det här gå....


(En liten hemlis, jag har aldrig ens sprungit 1 mil. Som mest 7 km, haha)


Kram /Marit

lördag 27 augusti 2011

Kollegor och shopping

Klart man måste shoppa när man är bortrest. Min höst verkar gå i rost, tegel, svart och potatis färger
Monki och Åhléns

Oversize kavaj från Åhléns med fin skärning



Våran resa till Umeå är bland det roligaste jag gjort. 9 timmar i en minibuss full med skitroliga människor. Det var allsång och skämt heeela tiden. Hela veckan har faktiskt varit skit rolig. Man skulle ju kunna tro att man kommer hem utvilad efter en vecka på hotell, men icke. Fint väder och uteserveringar med öl varje kväll :-)


Hoppas verkligen jag får åka iväg med dessa underbara människor igen. Butiken i Umeå blev jätte fin kanske jag också ska tillägga.



Min roliga och snygga kollega Hensh, Skitcoola Sara och regionskommunikatören Ella.

Tette, som är precis som jag, flummig och galen och sötnosen Annika


Kram /Marit


torsdag 25 augusti 2011

Fyndat


Jepp, jag gör fynd i Umeå. Nere i Åhléns källare finns mycket gottigt att grota runt i. Dessa plåtlådor hittade jag i en container. Jag hoppade snabbt som tusan ner i containern och plockade upp dom. Min kollega Hensh som också är här, blev väldigt avis och fick lova att hitta en själv.


Nu har vi bestämt oss.

På Fredag har jag ett möte med Malin på Prioleva. Det är ett företag som säljer tjänster med hemstädning och matkassar. Det ska bli så skönt att äntligen få städhjälp. Och vi funderar även på att ta några matkassar på vardagen. Det är närodlad och ekologisk mat, så det låter himla bra tycker vi.

Här är deras hemsida. Berättar mer sen om ni är nyfikna.


Kram/ Marit

måndag 22 augusti 2011

Klänning












Foton: Caisa K, Snippet and ink och Posh 24


Tusen tack hörrni, vad glad jag blir när jag läser era hälsningar.

Att ni tar er tid att skriva till mig.....Blir alldeles varm i hjärtat :-



Vilken klänning?

Klart som tusan jag redan har fnulat på vilken sorts klänning jag vill gifta min i. (har redan en mapp i datorn med allt från klänningar till inspirationsbilder, inget konstigt alls ;-)

Och jag återkommer alltid till typ nån vintage-aktig klänning. Typ lite spets och ärm. Om jag hittade nån liknande som Kate Moss gifte sig i skulle jag bli överlycklig. Tror jag ska leta på lite secondhand butiker i Stockholm. Är det nån som har nåt tips på bra secondhand med snygga bröllopsklänningar? Annars har Ida Sjöstedt en super fin Haute couture collektion som inte går av för hackor. Kolla in här.


Nu ska jag sova, det var en lång dag idag. Vi åkte minibuss till Umeå som startade kl 7 imorse och sen jobbade vi till 20.00.


Kram /Marit

,

söndag 21 augusti 2011

Köpenhamn




Vi åt på en mysig restaurang i Nyhavn med en gubbe som spelade dragspel i bakgrunden.




Myser på Tivoli och väntar på att Mads Langer ska börja spela. Herrejisses va bra han var. Han måste jag vi fler gånger har vi bestämt.



En mycket lycklig Marit på Lördags kvällen i en skitig spegel på en restaurang.


Hej på er.


Vi har haft en helt underbar helg i Köpenhamn, jag älskar den staden. Vilken shopping lycka.

Helgen har även varit underbar då Mange friade!!!


Ja, nu var det inget romantiskt gå-ner-på-knä-med-ring-frieri eftersom vi har varit förlovade i 4 år. Det var på en parkbänk mitt i Köpenhamn natten med mycket skratt och knas runt i kring. På ett Marit och Magnus sätt kan man säga.

Så någe mer lyckligare än såhär kan man nog inte bli :-)




Åker till Umeå imorgon och jobbar ett par dagar så när vi kom hem på idag på em har vi bara myst med grabbarna i soffan ända till kvällen. Och nu ska jag nog hämta dom till våran säng så jag får mysa lite mer innan jag ska åka igen.....




Kram på er härliga läsare


från lyckliga Marit

torsdag 18 augusti 2011

Söta Marie

Stolen utan tyg är sommarens favorit loppisfynd för 25:-

Måste köpa markistyg snart.



Ser ni mina fina ljusslinga som jag efterlyste på bloggen för ett tag sen. Det är lite svårt att se mot himlen. Jag fick faktiskt hjälp av flera gulliga bloggläsare. Men det var Marie med bloggen Hem och Harmoni som hittade en slinga till mig och skickade iväg den så jag hade den bekvämt i min postlåda. Vilka underbara hjälpsamma människor det finns, tusen tack.


Här hemma har vi precis packat klart för en love-weekend i Köpenhamn :-) Längtar......


Kram /Marit

onsdag 17 augusti 2011

Trötta grabbar




En suddig bild på två små trötta pojkar. Totalt utslagna efter ett par dagar på dagis. Dom har smygit sig in i mammas och pappas säng och somnat i armarna på varandra.


Dom kan reta varandra till vansinne ibland, men nu verkar det som att dom längtar efter varandra när dom inte är på samma ställe på dagarna längre.



Kram /Marit


Ps: Tack för att ni gillar nya mörka hårfärgen :-)


tisdag 16 augusti 2011

Hårfärg och jeans

Min hårfärg köper jag hos frisören även när jag färgar hemma. Min färg består av 2 tonigar 6.7 och en tredjedel 7/43. Det säger inte mig ett skvatt, men säkert era frisörer. Det är iaf en brun färg med lite rött i så färgen inte blir "dassig"


Idag har jag köpt nya jeans, Levís Id curve. Jeansen finns i 3 olika modeller, för olika typer av kroppar. Den ska trolla fram kurvor. Jag blev positivt överraskad faktiskt. Min "platta svenska" rumpa fick sig ett lyft faktiskt. Och det var riktigt skön stretch i dom. Dom sitter fortfarande lite tajt så jag måste gå in dom lite så inte magen hänger över :-)

Kram /Marit

måndag 15 augusti 2011

Favoriter

På begäran från en läsare, här kommer mina sminkfavoriter.



  • Mascara från Lancome "Lextreme".

  • Läppglans från Id i färgen "Amber".

  • Min foundation kommer också från Id och på sommaren har jag ett solpuder från samma ställe som heter "a little sun"

  • På vintern har jag ett rouge från Make up store i färgen "frozen daiquiri"

  • Jag använder oftast 2 ögonskuggor, en ljusare från Make up store "muffin" och en mörkare som är i en perfekt ton, inte grå och inte brun. Den komme från Max Factor och färgen heter "Burnt Bark"

  • Brynen fyller jag i med "tri brown colour" från Make up store.

  • Sen har jag en super bra produkt som jag inte kan leva utan, en highlighter från Mac som jag har på kindbenen och näsryggen för den där "fräscha" känslan.



En gång i månaden kan jag få lite finnar och små kvisslor. Då är Cliniques spot treatment gel super bra. Torkar ut finnen på en natt. Sen täcker jag den med Cover all mix från Make up store.


Rengöringen är ju A och O för en vacker hy (värtsa klyschan men tyvärr väldigt sann) och Sensai är oslagbar men tyvärr väldigt dyrt. Men jag tycker det är värt det för jag har aldrig varit så nöjd med en rengörnings serie förut.


Kram /Marit


Ps: Det var nån som var nyfiken på min hårfärg så jag kommer att dela med mig av den imorgon :-)

söndag 14 augusti 2011

Pojkarna


Solen har verkligen blekt håret på pojkarna i sommar


Hej.


Imorgon ska barnen tillbaka till förskolan igen efter 5 veckors ledighet. Jag och Mange delade upp ledighet/jobb den här sista veckan så barnen fick vara lediga 1 extra vecka. Maximilian ska börja på ett alldeles nytt ställe på 5-års verksamhet. Han tycker det ska bli jätte spännande. Och Levis blir utan storebror på daigs. Hoppas han inte tycker det blir allt för tråkigt utan brorsan.

Vi var på bio idag, Bilar 2. Levis satt still i 40 min sen fick vi gå ut med honom en stund. För mycket myror i brallan på den ungen :-)


Kram /Marit

lördag 13 augusti 2011

Amigo





Söt Gant klänning och konstverk av lilla Felix, barnens kusin.

Lite skrin ala Marit ;-)



Lexington och Gant


Det finns ett stort leksrum för alla barn som besöker butiken, film och leksaker. Självklart för att mamma och pappa ska kunna handla i lugn och ro och för att barnen ska kunna trivas.



Jag och min söta svägerska Erika som bloggar här

(+ en söt Levis med sin snuttetrasa)

Hej på er.



Brorsan och Erika är så duktiga. Butiken Amigo är verkligen hur fin som helst. Lite Ralph Lauren känsla i färgerna liksom. Smakfullt och lyxigt. Med klädmärken som Gant, Lego, Nono och sängkläder och kuddar från Lexington och Gant.

Det finns även en liten second hand avdelning där man kan köpa begagnade kläder från samma märken och man kan även lämna in kläder till försäljning. Ekologiskt och miljömedvetet :-)



Amigo hittar ni på Slaggatan 15 i Falun.




Kram /Marit

fredag 12 augusti 2011

Darker

Centrera


Älskar min nya mörkare hårfärg :-)


Speciellt när man fått lite sol på näsan.



Kram /Marit

torsdag 11 augusti 2011

At Magdas



Sista bilderna från Magda.


Jag kom ju på att jag hade dessa bilder i datorn från när jag var hemma hos Magda i slutet av Juni. Från deras kontorsrum har dom satt in ett spröjsat fönster in till köket. Och lampan ovanför köksbordet hoppas jag innerligt att Magda ska tröttna på och sälja på loppisen nästa år, pleeeease ;-)


Anledningen till att jag har haft fullt upp alla kvällar den här veckan är för att min bror och hans fru Erika ska öppna en barnbutik i Falun imorgon kl. 10.00. Amigo ska den heta och jag har textat brädor för fulla muggar som ska säljas där. Det kommer att finnas kläder i många finfina märken bla Gant. Om jag hinner åker jag dit till öppningen imorgon och då får ni såklart se foton därifrån :-)


Godnattkram /Marit