torsdag 30 juni 2011

Svettig dagens

Spetstopp/HM

Kjol /Lindex


Shit va varmt det har varit idag. Och jag har jobbat hela dagen. Vi har festival i stan och det är fullrulle på jobbet.



Känner mig lite bitter över att jobba i sånt här härligt väder faktiskt. Hade inte haft nåt emot att ha semester med mina barn just nu kan jag säga. I Tisdags hade tom Levis somnat när jag kom hem...... 30-45 min hade jag fått träffa honom på morgonen under tiden vi klädde oss och gjorde oss klara för jobbet och förskolan. Jag har så dåligt samvete att pojkarna ska gå långa dagar på dagis nu när det är så varmt. Och jag tycker var och varannan förälder ska vara ledig 6-7 veckor i sträck med sina små barn, här är det "bara" 4 veckor......


Jag har mycket dåligt mamma-samvete just nu.



Kram /Marit

Pssst. Ikväll när pojkarna hade somnat var jag hem till Magda på ett ärende. Då höll hon på att plocka fram en massa grejjer för en loppis. Klart jag fick lov att fota lite, visar imorgon.

onsdag 29 juni 2011

Shoes







Pojkarnas skor ligger utslängda lite varstans i trädgården nu på sommaren.

Supermysigt och snyggt på nåt vis tycker jag.


Båda paren kommer från HM.


Kram /Marit

måndag 27 juni 2011

En helt vanlig Måndag

Barnens har badat i sin pool och skvätt vatten runt hela bordet
Lyktorna som jag fyndade förra året på Åhléns sommarrea har åkt ut på bordet igen




Hej på er.



En helt vanlig Måndag, både jag och Mange har jobbat och då orkar man inte ställa sig och laga nån mat när det är så fint väder ute. Det fick bli kycklingsallad med olivolja från Mallis och med en god kall sås som vi brukar göra. Och köpe-baugette, nåt annat orkar man inte när man jobbat 9 timmar och solen skiner. Men det duger gött det mé:)


  • Turkisk yougurt

  • Feta ost som man smular i

  • Ringla i honung

  • Salt och peppar

Jätte gott med både den syrliga och söta smaken till sallader.


Kram /Marit


fredag 24 juni 2011

Midsommar-2011



Midsommarstång i vackra Dalarna, och en stoooor lekborg som grabbarna lekte i huuuur länge som helst.




Mys på dagen med teater och djurklappning




På kvällen spricker solen fram och vi tar en prommis ner till bryggan. Efter det kommer brorsan och kusinerna på kubbturnering



Klänningen som är köpt på Mallis i ett gatustånd är så fin i ryggen

( Lägg märke till min fina uringnings-solbränna från Mallis. Jag solade tyvärr med bandau bikini varje dag det var sol)


Vi hade en supermysig midsommarafton i Dalarna. Och idag åker barnen iväg till barnvakter för idag har vi våran årliga stora fest med tävlingar och grillning. Det ska bli så kul, heja lag blå.



Kram /Marit


torsdag 23 juni 2011

Klick klick

Ett par Minetonkas-lookalike från Hm är påväg hem till mig:)

Du hittar dom här, har en känsla att dom kommer ta slut snabbt.


Kram /Marit

Till salu






Tallrikshylla från Nordal ord.pris 1000:- 3 st porslinskrokar ord. pris 120:-

Nu 600:- För både hylla och krokar. Maila mig för intresse: maritsvitaskrin@live.se


Kram /Marit


Såld!

tisdag 21 juni 2011

Hanna Hedén





Jag har ju glömt bort att visa er vad duktiga duktiga Hanna Hedén har gjort till mig. En alldeles egen illustration gjort av ett foto som en annan duktig Hanna fotade förra året på mig. Den är sååå fin tycker jag.

Jag har inte fått upp illustrationen på väggen än men jag vet precis var den ska sitta, tillsammans med ett annat gäng fina bilder. Det krävs lite omfixning på en av väggarna i vardagsrummet. Tror minsann jag ska sälja min älskade tallrikshylla från Nordal. Nån som är intresserad. Jag lägger ut en bild på den imorgon.


Kram /Marit

måndag 20 juni 2011

Solskydd

Bild från förra året på terassen
Markis



Soldukar


Vi håller på att titta på ett solskydd till terassen. Vi hade ett stort fint vitt parasoll som blåste omkull och blev plockepinn. Men jag skulle vilja ha nåt större än bara ett parasoll.

Ska vi ha en solduk så måste sätta upp 2 stolpar längst ut. Men jag tycker soldukar är snyggare än markiser. Egentligen skulle vi vilja ha en lösning som man kan dra fram och tillbaka men som är snygg. Kanske nån form av markisväv som har fastsydda öljetter på sidorna som man kan dra fram och tillbaka på en vajer, förstår ni alls vad jag menar? Då skulle man förstås också behöva stolpar men det gör nog inget.


Ett tak blir så permanent tycker jag. Ibland vill man ju inte ha tak, ett tak skulle göra att det blev mörkare inomhus också. Så inget tak iallafall. Jag bara svamlar nu känner jag.....



Kram /Marit

fredag 17 juni 2011

Fredagens

Shortsdress/HM, Kavaj/HM (gammal), Skor/Scorett


Halsband med muttrar/Bik bok
.

Hej söta vänner.

.

Här hemma har vi haft sjuka barn nästan hela veckan. Först Levis, sen smitttade det över sig på Maximilian. Så idag jobbade jag fm och Mange em. Har försökt städa sen jag kom hem medans jag hjälpt Maxen med allt vad han vill ha i soffan och försökt underhålla en vild Levis som inte fått leka av sig på ett par dagar...... Ibland önskar jag att jag hade städhjälp faktiskt. Jag vet inte hur det blir med Fredagsmys och god mat ikväll heller, har inte hunnit handla nån mat alls idag.
.

Men jag har däremot hunnit handla en snygg shortsdress från Hm:s collection Water aid och ett nytt halsband från Bik bok i veckan;)
.

-Varsågod duktiga Marit.

-Nämen tack så mycket gulliga gulliga jag, det var jag värd.

.

Kram /Marit

onsdag 15 juni 2011

Rosa



Mange tyckte jag såg ut som en brutta i Desperate housewifes när jag hade klänningen på Mallis

Klänningen kommer från Vero Moda och matchar min nya bränna perfekt. Har aldrig gillat starka färger så mycket som nu. På översta bilden lurar ljuset lite, färgen på klänningen ser mer ut som på semesterbilderna. Den känns liksom lite lyxig i tyngd och material, men priset var tok billigt. 260:-

Kram /Marit

tisdag 14 juni 2011

Love





Älskar både henne och hennes tok-snygga jumpsuit fråb Cos. Skulle byta garderob med henne på ett ogonblick om jag fick. Kika in på hennes blogg, Emma Elwin.




Kramis

måndag 13 juni 2011

Mallis













Paellan från restaurangen Bistro Mar i Alcudia är himelsk......



Vi kom hem från Mallis i Lördags morse tidigt tidigt. En semester med både sol, bad, regn, åska och underbar mat. Både jag och Mange tycker det är mysigt med åska så det gjorde inget. Däremot vill jag ju gärna vara brun när jag kommer hem från semester så jag brände på lite väl hårt när solen var framme..... Varför gör man så;)

Barnen älskar att vara på stranden och många snäckor var med hem i väskan, synd att jag inte kunde packa med paella.


Kram /Marit

onsdag 8 juni 2011

Fågelholk







Hej på er




Jag har velat ha en fin fågelholk länge, men jag får inte för Mange. Mange är liksom skit rädd för råttor, och då menar jag hur rädd som helst. Han rycker till om han ser en på tv. På en av våra första dater så var vi på bio och Mange skrek när det dök upp en råtta på bioskärmen.




Enligt Mange drar fågelmat till sig råttor. Men sen en dag så sa han, ok, köp en fågelholk då. Jag hade sett på bild att vi skulle få in en jätte söt på jobbet. Jag trodde ju dock inte den skulle vara i miniatyrformat...... Så när jag kom hem med den så skrattade han. Men barnen gillar den. Jag ska köpa en fullstor också. Jag har sett att panduro har jätte fina som man kan måla som man vill.




Kram /Marit