torsdag 29 april 2010

Jade Jagger for Indiska


Den 12 Maj släpps kollektionen Jade Jagger for Indiska. Den innehåller både kläder, inredning och smycken. Jag vill ha hängmattan ute på min terrass...... och Jade med ett glas rosé tillsammans med mig en varm sommarkväll. En coolare och vackrare kvinna får man leta efter.
Kram /Marit

onsdag 28 april 2010

Vintage by fe



Jag provade ett vackert armband på Biskopgården. Jag tog aldrig av mig det, det gick inte. Det passade alldeles för bra ihop med mina andra favoriter.
Kram /Marit

tisdag 27 april 2010

Biskopgården

Här kommer en hel bildkavalkad från Biskopgården. Jag älskar att vistas i miljöer som denna.





Maria har en underbar känsla i sin gårdsbutik. Jag vill ha bootsen som står på pallen på andra bilden. Snälla snälla, låt det falla ner 2500:- från himlen imorgon.
.
Mina arma fötter har inte haft det kul de sista dagarna. Långa dagar och inte direkt fotriktiga skor. I natt vaknade jag flera gånger av att jag hade så ont i fötterna. Så idag gick jag till Stadium och köpte mig ett par nya sneakers, klackar i all ära men nu orkar jag inte lida pin längre.....
Kram /Marit

söndag 25 april 2010

Kvilt






Har ju totalt glömt att visa er vad jag köpte hos Agnes och Nora. Denna underbara kvilt med bollar på. Färgen är ljust turkos. Just nu har jag lagt den som skydd i den vita soffan i vardagsrummet Det blev genast lite ljusare och "vårigare". Jag älskar nätbutiker med bra service och snabb leverans och Agnes och Nora är just en sån butik.
.
Gud vad jag längtade hem i Fredags på tåget. Tror aldrig jag åkt så snabbt som jag gjorde från stationen och hem. Det var en underbar känsla att få krama mina pojkar igen. Dom hade längtat efter sin mamma.....
Så i helgen har vi bara umgåtts med varandra och haft lååånga mysiga frukostar, varit ute på cykeltur hela familjen och ätit glass. Vi har även hunnit med att röja och fylla släpkärran med skrot. Jag älskar att rensa. Sen har Magda varit här och fotat lite utomhus bilder på mig och grabbarna som ska kompletteras med bilderna till Lantliv.
Grabbarna har även hunnit med att göra sig illa såklart. Levis slog sig illa i munnen på Fredags kvällen och Maximilian sprang in i en backspegel idag så Mange fick tejpa ihop pannan på honom. Det är mina vildar till grabbar det. Jag lär väl få hjärtsnörp innan jag är 40. Min mamma, hon tycker att pojkarna är mig upp i dan. Hmprf....
.
Imorgon bitti bär det av till Uppsala igen. Men nu blir det bara en kortis. Jag åker hem på Tisdag igen. Det var någon som undrade vad jag jobbade med i förra inlägget. Jag är butiks kommunikatör (dekoratör), och jag älskar mitt jobb. Det är otroligt kreativt. Speciellt när man kommer ut och jobbar med att bygga upp ny öppnade butiker. Då är vi ett stort gäng dekoratörer som jobbar intensivt. Älskar det.
Kram /Marit

onsdag 21 april 2010

Terass-stol?



Hej hopp

Just nu står den här stolen på Levis rum. Jag har hittat 2 sådana här på en blocket annons förra sommaren. 50:- st betalade jag. jag fnular på om jag ska ta ut dom på terassen i sommaren och ha dom som en däckstol. Jag tycker den har ett sån skön look fast ändå annorlunda. Sitsen är dock inte så snygg, därför ligger den en dyna på. Så jag måste få Mange att göra nånting där, för jag kan ju inte springa och ta bort dynor hela tiden så fort det kommer lite regn.
.
Ikväll gjorde vi ett litet break i jobbet och åkte ut till Maria på Biskopgåden. Vilken mysig och vacker butik. Lika mysig som Maria själv. Jag tog med mig kameran och fotade lite. Men självklart så glömde jag kamerasladden hemma. Så dom får ni se sen, sen måste jag såklart visa vad jag köpte. Arbetsdagen slutade kl 22.00 ikväll. Det är tur att vi jobbar så mycket annars skulle jag längta hem alldeles för mycket. Det ska bli helt underbart att få krama mina pojkar på Fredag. Nu måste jag sova....
Kram /Marit

måndag 19 april 2010

Sommar kläder


Levis nya sommar kläder. Byxorna har superfint randigt foder som matchar gubbkepsen. Tshirten med sjörövar tema. Båda pojkarna har såklart varsin uppsättning.


Jag har även hittat en Emil-keps till grabbarna. Man kan inte få för många kepsar till sommaren. Alla kläderna kommer från Lindex.
Helgen har varit så himla skön och rolig, mycket sol och många skratt. Och nu sitter jag på hotellrummet med Sara och pratar om gamla goda tider när vi jobbade ihop. Vi har haft så himla många roliga stunder ihop. Tänk den gången vi var i Bollnäs och skulle hjälpa till att göra en stor rokad (flytta om avdelningarna). Vi jobbade 55h på 4.5 dagar och slet som djur. Men kul hade vi.
Nej nu ska jag lägga mig i sängen och tjattra lite mer.
På Onsdag åker vi ut till Bälinge och den underbara butiken Biskopsgåden, Avis?
Kram /Marit

torsdag 15 april 2010

Jag vann!!!

Jag vann Hannas tävling. Jag trodde verkligen inte mina ögon när jag såg att det var jag som vunnit. Men herrejisses. Nu blir jag alldeles nervös och knäsvag. Tänk att jag har vunnit 2 tävlingar med dom absolut bästa priserna nu på slutet.
Jag har en liten idé om vad jag vill ha för känsla i bilderna. Ett litet problem är att jag måste få med min Mange. Han är verkligen inte samma linslus som jag är. Han mer den tysta, lugna, eftertänksamma typen. Utan att för den delen vara blyg. Medan jag är framfusig, energisk, spontan och lite små vild. En perfekt blandning förresten, om du frågar oss.




Den här känslan vill jag ha. Spontan kärlek, vacker natur, glädje och mycket känslor.
Hoppas Hanna nappar på idén, och Mange med för den delen. Det är inte säkert......
.
I morgon åker vi till fjällen. Det behövde jag efter 2 stressiga veckor på jobbet. Och på söndag är det bara att packa om för då åker jag till Uppsala för att jobba hela veckan. Butiken som ligger mitt i centrum ska byggas om. Det ska blir super kul att komma ut och jobba så igen. Innan pojkarna föddes var jag mycket ute och byggde upp nya butiker. Och nu ska jag få jobba med min kollega Sara igen som jag jobbade så mycket tillsammans med förut. Jag har saknat henne.
Men det är lite tudelade känslor. Jag har aldrig varit ifrån mina pojkar så länge förut. Jag tar datorn och webbkamera med mig tror jag.
Kram på er från en mycket lycklig Marit

onsdag 14 april 2010

Arbetsplats



Min hemmagjorda jeansfåtölj har fått flytta intill arbetsplatsen i vårat sovrum där även jeansen på väggen hänger. Lampan ovanför kommer från Ilva. Jag får alltid frågor om mina illustrationer från Liselotte Watkins. Jag har köpt dom för längesen genom Elle tidningen. Jag har 1 till i hallen. Min högsta dröm vore att få en egen illustration av mig själv gjord av Liselotte eller Cassandra Rhodin. Mina absoluta favoriter. Jag fullkomligt älskar deras verk.

.Kram /Marit

måndag 12 april 2010

Blommiga stövlar



De nya stövlarna kommer från Din sko. Tycker så mycket om de fina ljusa färgerna som får en att riktigt längta efter alla saft kalas i sommar. Det är tur att jag inte har så jätte stora fötter eftersom de är köpta på barnavdelningen. Nu kan sommarregnet komma.
.
Idag har jag jobbat i grannstaden och skyltat i deras fönster. Och imorgon är det min butik som ska skyltas. Kul kul.
Kram /Marit

söndag 11 april 2010

Vinnaren



Lotten är dragen och vinnaren av leksakerna från Blå Elefant är Jenny med den fina bloggen Aaron and me.
Maila mig din adress, Jenny. Så kommer sakerna på posten. Hoppas din lilla son ska tycka om dom. Tusen tack för att så många ville vara med och tävla.
Och vet ni, jag såg nyss att jag också har vunnit en tävling.

Jag vinner aldrig nåt och så går jag och vinner ett sånt fint pris. Jag har drömt om dom där sängkläderna länge. Jippi.

Imorgon ska ni få se lite shopping som jag har gjort.

Kram på er /Marit

fredag 9 april 2010

Snart....




Snart kan jag ta på mig den kära skinnjackan i mc-modell och trenchen. Skinnjackan är super fin till flickiga klänningar och kjolar och Trenchcoaten matchar jag med slitna jeans. En mix av tufft och ljuvt helt enkelt.
Tyvärr så är det är kallt på morgonen när vi åker till dagis och jobbet, så vinterjackan åker fortfarande på. Men snart så...... Jag längtar.
.
Nu tror vi att vi bestämt oss för vilken sten vi vill ha. Nu ska vi bara hitta på den också. Är extra glad över att Mange också föll för mitt förslag.
Kram /Marit

torsdag 8 april 2010

Norrgården


Jag måste bara tipsa om en tävling.
.
Norrgården lottar just nu ut en uppsättning av sängkläder från Beach House. Philia tipsade om det i sin blogg för ett tag sen. Jag har varit och kännt och klämt på det. Det var verkligen så mjukt och skönt som dom säger. Egentligen är jag väl dum som tipsar er eftersom jag vill vinna det själv.... men vad gör man inte för sina söta bloggläsare ;)

.Kram kram /Marit

tisdag 6 april 2010

Prickigt


Den prickiga blusen kommer från HM och slitna, lagade, gamla, sköna jeans från Nudie. Pjucks från Scorett.


Halsontet är tillbaka. Skit. Jag har varken tid eller lust att vara krasslig nu. Vi har super mycket att göra på jobbet och det känns som om det är nån hemma och är sjuk eller vabbar varje dag. Stress stress....

Snön smälter sakta sakta bort från vår gård. Jag sitter och letar runt på nätet efter vad vi ska lägga för sten till sommaren utanför huset. Egentligen tycker jag det är så snyggt och charmigt med småsten. Runda fina små stenar som är sköna att gå på. Men jag tycker inte det passar vårat hus. Det passar bättre vid stora gamla hus. Om ni har nån bra sida med sten att tipsa om så blir jag jätte glad. Inspiration eller vad som helst.....


Kram /Marit

måndag 5 april 2010

Tävling


Nu var det dags för tävling igen. Den här gången är det nätbutiken Blå elefant som har sponsrat tävlingen. Jag köper alltid mina saker till barnkalasen där. Snabb och trevlig service och ett otroligt stort utbud med leksaker och snygg inredning till våra små.

Det som lottas ut är ett helt set med härliga uteleksaker till barnen. Blomsterpress, gatukritor, krabbfiskare och ett kardborre tennis.
Paketets värde är ca 300:- och 1 vinnare får hela paketet.
Som i tävlingen tidigare behöver ni bara skriva en kommentar till det här inlägget. Ni som inte har någon blogg, skriv gärna med eran mailadress så jag kan nå er om ni vinner. Och om ni hellre vill maila så går det såklart bra. Maritsvitaskrin@live.se

Tävlingen pågår tom Söndag 11/3


Kram /Marit

lördag 3 april 2010

Glad påsk




Tusen tack för era husmors tips. Jag gurglade med saltvatten och det var det äckligaste jag gjort, men jädrans det funkade. Så tusen tack för att jag slapp genomlida påsken utan att kunna äta nåt gottigt.
.
Vi påskpyntar med fjädrar i vårat lilla äppelträd som Mange-beskärt fel-och-som-nu-inte-vill-växa. Och pojkarnas dagispyssel så klart.
.
Glad påsk på er.

Kram /Marit

torsdag 1 april 2010

Randigt

Randig topp med puffärm, Lindex. Gammal sliten Jeanskjol.

Hej hopp.
Den randiga toppen är super mjuk och skön och den matchar jag med en kjol med hög midja. Jeanskjolen har en gång i tiden varit ett par Lee jeans. Men som blev kjol för 5-6 år sen. Innan pojkarna föddes satt kjolen på höften. Men på nåt konstigt sätt har den liksom krypit upp i midjan. Så nu döljs allt som ska döljas under den. Fiffigt va?

Idag ska jag på återbesök till ortopeden och röntgen för att se så att allt ser bra ut med skruvar och ben och allt som jag nu har vid nyckelbenet. Sen är det påskledigt som gäller. Hela 5 dagar, lyx. Hoppas jag får hålla mig frisk. Jag börjar känna av halsen. Är det nån som har nåt husmors tips som ni kan dela med sig av så att jag kan mota bort halsbaccillerna.


Kram /Marit