onsdag 31 december 2008

Gott nytt år med Bröllop....

Idag ska vi på bröllop och nu hoppas jag inte att bruden läser min blogg idag, men jag tror nog att hon har fullt upp. Om inte, Fia, sluta läs nu....
Jag har textat en planka till brudparet som jag hoppas dom blir glada över.
Vet ni vad jag lyckades med igår. Jag skulle "bara" stryka på min klänning som jag ska ha idag, men jag tittade inte på strykjärnet hur varmt det var utan jag bara började stryka lite lätt sådär. Efter en liten stund så fastnar järnet i min klänning och bränner upp ett gäng med småhål. Tror ni jag fick lite panik. Som tur är har jag världens bästa Maria här i byn, Maria symaskin. Hon räddade mig totalt genom att sy en söm bak över hålen. Tack snälla Maria för att du finns.
Så nu är jag fit fore fight igen. Jag hinner tyvärr inte gå in till er alla och önska Gott nytt år, för nu väntar locktången på mig. Håll tummarna för att jag inte bränner av mig håret nu också;)

Kram på er och Gott nytt år /Marit

tisdag 30 december 2008

Barnens julklappar

Visar några av barnens julklappar som mamman tyckte extra mycket om bland alla paket.En jätte fin och mjuk morgonrock i frotté till Maximilian.
Den här nallen har jag köpt av ett par tjejer som syr dom för hand. På nallens rygg sitter en liten ficka som man kan öppna och i den ligger en liten påse med vete som man kan värma i mikron, super fiffigt. Nallen blir varm och skön att ha i sängen eller vagnen. Du hittar den här.
Det randiga tyget som sitter på foten och magen har jag valt själv så att den ska passa extra bra mot Levis färg på väggarna i hans rum ;) Det gäller att tänka till så det matchar vet ni.

Den gulliga lilla grisen i burk kunde jag väl inte motstå så klart. Även om jag tyckte att förra årets smågrisar i tyg var finare än dom här i frotté. Jag håller tummarna för att Maileg tar tillbaka dom nästa år.


Och självklart blev lådan med leksaker proppfull med plastleksaker som pojkarna tycker betydligt bättre om än morgonrockar och grisar ;)

Runt jul lyckades vi också med bedriften att smitta ner runt 16 personer med magsjuka. Vi trodde ju det var lugnt eftersom Maxen hade varit sjuk fredagen före julafton och vi klarat oss. Men på julafton så blev Levis dålig i magen och jag trodde det berodde på tanden som precis tittat fram. Men icke. Nästan alla vi besökte blev sjuka. Vad säger man då, God jul.... eller?
Usch vad dåligt samvete jag fick.

Kram /Marit

lördag 27 december 2008

En hyllning till min bästa vän...





När jag fick min första son så träffade jag en vän som heter Carro. Hon fick en pojk nästan samtidigt som jag. Vi blev bättre och bättre vänner ju mer tiden gick, hela våra familjer blev bästa vänner faktiskt, både barnen och karlarna. Carro är den sortens människa som alltid tänker på andra före sig själv. Hon är otroligt omtänksam och väldigt duktig på att berätta för mig och alla sina nära hur mycket hon uppskattar oss och hur mycket vi betyder för henne. Det känns verkligen inte som om vi bara känt varandra i tre år, utan mer som hela livet.
Ni som läste min utmaning för ett tag sen kunde läsa att jag önskade mig en quilt från nordal, Carro läste det. Vet ni vad jag fick av henne i julklapp? En quilt i ett jätte fint tyg med bolsterränder som hon sytt själv. Grejen är att Carro är inte den som älskar att sy, måla eller pyssla. Utan den här har hon sytt enbart för att göra mig glad. Den är hur fin som helst, mycket finare än någon quilt från Nordal. För den här är sydd av äkta kärlek. Den kommer att få följa med mig hela livet, och varje gång jag tittar på den så kommer jag att känna mig älskad. Älskad av en underbar vän.
Vad glad jag är som har dig till bästa vän, Carro. Jag älskar dig.
Kram /Marit

onsdag 24 december 2008

God Jul








God Jul på er. Nu är äntligen alla julklappar inslagna och julgranen är på plats. Tyvärr har också en halsont smugit sig på både mig och karln, men med lite ipren i kroppen ska nog det här bli en god jul ändå. Jag längtar efter mammas goda ägg och lax.
Tror ni M tittade konstigt på mig när jag klädde granen i dom röd/vita flaggorna.
- Du vet att du hänger danska flaggan i granen va Marit?
-Jo, sa jag. Men tänk på att dom är röda, julens färg försökte jag. Han bara skakade på huvudet åt mig. Äh, snygg blev den iallafall med mailegs julpynt. Grisen står under och vaktar tillsammans med en väldigt gammal maileg kanin eller är det ett lamm, jag vet inte riktigt. Men jag är glad att den ovanliga sötnosen är min.
Många jul-kramar till er. /Marit
Ps: I nyaste Lantliv så är Spets och snor Helena`s hem med, gå och köp vet ja. Ett helt underbart reportage med mycket inspiration.

måndag 22 december 2008

Vardagsrummet

Här får ni se lite av vardagsrummet som vi möblerade om igår. I början kändes det jätte konstigt men nu har jag vant mig lite. I hörnet där soffan stod förut står nu en om målad skänk. Soffan står mitt i rummet in emot "ego-väggen". Tv-skåpet har också fått en ny plats mitt på väggen. Förut stod den i ett hörn. Den kom mer till sin rätt nu när den står mer i centrum.





Julklapparna väntar fortfarande på granen, men eftersom Maxen blev dålig i magsjuka för två dagar sen så har den inte fått flytta in från garaget än, men imorgon så. Jag längtar. Vi andra har klarat oss så det måste ha varit en lindrig variant. För jag åker jämt på alla sjukdomar som kommer in hemma hos oss. Medans karln jämt brukar klara sig. Jag brukar skylla på att vältränade människor oftast blir sjuka. Tyvärr stämmer det inte på oss, men säg inte det till honom..... hihi
Kram /Marit




lördag 20 december 2008

Änglavingar



Nu har minigranen fått lite ny dekoration. Jag hittade små änglavingar i 3-pack på panduro för futtiga 25kr. Det blev så enkelt men ändå så stämningsfullt. Speciellt när ljuset skiner in på dom från fönstret. Tyvärr är det ont om det just nu, men jag hoppas att det snart blir sådär kallt och soligt ute igen.
Här har vi åkt på en släng av magsjuka lagom till jul. Än så länge är det bara Maximilian som är dålig, stackarn. Men jag hoppas det slår ut på oss så fort som möjligt så vi hinner bli friska till julafton. Eller att vi får klara oss helt och hållet förstås, peppar peppar
Idag har vi hunnit med att möblerat om ofrivilligt i vardagsrummet också mitt i magsjuka och en bebis som kryper runt överallt. Det eftersom kaminen är tänkt att komma på plats snart och då ska ett stort rör tråna upp genom golvet i vardagsrummet på övre plan.
Så soffan kunde inte stå kvar. Men jag blev faktiskt överraskande nöjd över resultatet. Jag som trodde jag skulle få lov att ut och köpa en mindre soffa för att det skulle bli bra.
Fast det förstås, det kan ju hända att jag "måste" göra det ändå.
Jag har länge varit sugen på en sådan där snygg Howard modell, hihi.
Puss och kram/ Marit

fredag 19 december 2008

Julkort



Såhär ser vårat julkort ut i år. Pojkarna är små änglar, det var inte så populärt först men jag lyckades övertyga Maxen om att han var en fågel, då gick det bättre + lite mutor också så klart.
Texten har jag stämplat dit med bokstavs-stämplar från panduro. Snyggt och enkelt. Sen blev jag inspirerad av Julias julkort och köpte band och knöt runt.
Det blev pricken över i tycker jag.
Tänk att det snart är jul. Och jag är inte klar med julklapparna, så jag ska väl bege mig ut nu dom närmaste dagarna och trängas med alla andra på köpcentrumet, usch.
Jag får väl skylla mig själv.
Kram /Marit

torsdag 18 december 2008

Gruvgatan 13, del2

Här kommer dom sista bilderna från Gruvgatan 13.





Jag avslutar bilderna med en underbar Tolix-stol. En sådan pall står högt upp på min önskelista. Visst är dom läckra?

Jag vill tacka er alla som läser min blogg och ni som skriver gulliga kommentarer. Jag läser varenda ett, ibland flera gånger. Och jag blir lika glad varje gång.
Inte trodde jag när jag startade bloggen för bara ett par månader sen att jag skulle ha nästan 150 läsare/dag. Tusen tack

Nästa gång ska ni få se våra julkort.

Kram /Marit




onsdag 17 december 2008

Vinnarna är....

Jag använde mig av min lilla lotto-dragare igen. Och vinnarna är..... Kammarljusstaken vann C de-sign.

Och hjärtat vann Britt med bloggen Prillig.

Stort grattis till er båda, maila era adresser till mig så kommer vinsterna med posten. Tusen tack till alla som var med och tävlade. Petra och Magnus hälsar också och tackar. Gå gärna in på webbshopen och titta, familje-ebutiken

Imorgon får ni se lite fler bilder från Gruvgatan 13

tisdag 16 december 2008

Gruvgatan 13, del1

Nu kommer bilder från den sista butiken som jag tipsar om, Gruvgatan 13.
Den ligger i Falun och är en av dom mest inspirerande butiker jag varit in i.
Förutom en massa inrednings detaljer så har dom mycket gamla möbler som dom renoverat och målat. Ni vet väl att ni kan klicka på bilderna så dom blir större.


Nämen, vad är det som skymtar bakom ljusstakarna....

Jovisst, är det en av mina skyltar.
Vad kul det var att se dom i butiksmiljö.


Idag är det sista dagen på tävlingen på bloggen. Gå in och va med vet ja.
Imorgon drar jag vinnaren.
Min Maximilian är helt frälst i Astrid Lindgrens filmer, och just nu är det Madicken som går varm i dvd:n. Jag tycker det är jätte kul att han tycker om Astrid filmerna eftersom jag tycker om dom lika mycket ;)Den negativa sidan är väl att han lär sig vad Emil, Lisabeth och Lotta gör.
Just nu stoppar han gärna saker i näsan och skriker LORTJÄNTA när han blir arg. Jag förklarade lite fint på dagis idag utifall dom skulle få höra några fula ord där.
Som tur var är jag tydligen inte ensam om att ha ett barn som säger roliga och fula ord.
Kram /Marit

söndag 14 december 2008

Lavendel och romantik, del2

Här kommer fler inspirerande bilder från den underbara butiken Lavendel och romantik i Borlänge. Titta och njut.



Idag tänkte jag och sambon griljera våran första skinka, ni läste rätt.
Vi börjar faktiskt äta julskinka redan. Vi äter två stycken lätt.
Både jag och sambon är riktiga stor ätare av skinka.
Man kan ha den i och på allt tycker vi. Omelett, i pasta sallad, på frukost mackan.
Men vi trodde att vi köpt en färdig kokt skinka. När vi griljerat den klart och började skära i den så såg vi att den var ju för tusan rå.
HUR sjutton har jag kunnat missa det. Är jag totalt knäpp eller.
Jag står och skär bort en stor fläsk svål men det slår mig aldrig att den är rå.
Det var bara till att börja koka det.
Vi kokade den i folie i ugnen. Så nu på em är den äntligen klar. Saftig och god.
Ha en skön söndag.
Hälsningar knas och knäpp-Marit ;)

fredag 12 december 2008

Lavendel och romantik, del 1

Den andra butiken som jag vill tipsa om är
Lavendel och romantik , som ligger i centrala Borlänge.
En väldigt farlig butik om man är en fattig mammaledig brutta som måste hålla i pengarna.
Det är praktiskt taget omöjligt att inte köpa nånting om man går in där.
Och även här kan man parkera alldeles utanför butiken.
Ni märker att det är ett väldigt + för mig va ;)
Men har man en liten kille som somnar i bilen jämt så är det super att bra att kunna springa in och handla lite snabbt medans man har barnvakten i bilen.
Jag lovar, jag hör om han vaknar.
Ni kan vara helt lugna.



Kvinnorna som äger butiken heter Majsan och Frida.
Majsan är mamma till Frida och dom är hur charmiga som helst.
Man känner sig som hemma när man kommer in i butiken.
Det är nästan så att jag känner mig som Majsans dotter ibland.
En helt underbar och härlig kvinna är hon.
Sist jag var in fick jag lära henne hur man stänger av blixten på kameran.
Puss på dig Majsan för att du är så söt.
Bilderna talar väl för sig själva.
Ni önskar ni kunde åka dit på stört va?
Och jag har mer bilder att bjuda på därifrån. Den som väntar på nåt gott....

Kram /Marit

torsdag 11 december 2008

Mig och Alice

Jag tänkte att jag skulle visa lite bilder från mina favorit butiker här runt om där jag bor i Dalarna.
Nu såhär inför julhandeln och allt. Så ni vet vart ni ska åka om ni har vägarna förbi.
Jag börjar med Mig och Alice i Säter





Mig och Alice är en helt underbar butik som måste besökas om ni åker igenom Säter.
Man kan parkera bilen alldeles utanför, det är väldigt bra om man har barn;)
Och Melinda som har butiken är jätte gullig och otroligt service minded.
Hon är verkligen en av mina största inspirationskällor. She`s my muse, som man säger på mode språk. Hon har bland annat Mailegs underbara kaniner och grisar och Green Gates kuddar och quiltar i butiken.


Idag var det Lucia firande på Maxens dagis. Tror ni han ville vara med och vara nån stjärngosse i Lucia tåget, Nehej då.
Det började redan hemma på morgonen. Då sa han att han ville vara tomte istället.
Nu hade jag inte köpt nån tomtedräkt. Utan en vit särk och en stjärna med tillhörande strut. Ungen vägrade ta på sig särken. Då gjorde jag misstaget och tog på han den ändå så var hela cirkusen igång.
När jag skulle lämna honom till fröknarna så grät han och ville inte vara med.
Så han satt i mammas knä hela tiden medans dom andra barnen sjöng.
Och mina föräldrar och M:s föräldrar hade kommit för att se på Maximilian, så det var ju lite synd. Men vad ska man göra.
Till saken hör att Maxen brukar aldrig bli ledsen på dagis, aldrig när jag lämnar honom på mornarna.
Men just den här morgonen skulle han inte vara med.
När allting var klart blev han jätte glad, tog en pepparkaka och sprang in och lekte med sin kompis Olle. Så det där med Lucia var inte riktigt hans grej.

Kram /Marit

tisdag 9 december 2008

Tävling

Nu tror ni väl att jag fått fnatt som ska ha en till tävling igen.
Men den här gången har jag fått äran att ha blivit sponsrad med fina vinster.
Det är ingen mindre än våran "familjefotograf" Petra ,som jag berättade om i ett tidigare inlägg, som står för vinsterna.
Hon och hennes man Magnus jobbar inte bara på med fotografering.
Dom har även en butik i sågmyra som säljer jätte mycket fina saker, med alltifrån barnkläder till härlig inredning till både vuxna och barn. Calimero-familjebutiken.
Nu har dom även startat en webbshop som heter
familje-ebutiken.com.


Jag lottar ut mina två favoriter från sidan till två vinnare.
En kammarljusstake i zink och en fågelmatare i form av ett hjärta, även den i zink.

Reglerna är enkla.
Gå in på deras webbshop och välj ut din favorit, skriv vilken det är som en kommentar till det här inlägget.
Har du en blogg så länkar du hit, låna gärna en av bilderna.
Har du ingen blogg kan du vara med ändå, men då måste du tipsa 3 vänner om tävlingen. Tävlingen pågår tom 16/12
Jag vill tacka alla som hjälpte mig angående schablonen.
Jag har nu bestämt mig för att låta kistan var vit och "ren".


Lycka till

Kram /Marit